Hlavní obsah

Soud odmítl stížnost Šafránka, potrestaného za vraždu v arboretu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústavní soud odmítl stížnost Radúze Šafránka, jenž si odpykává 18 let ve vězení za vraždu v brněnském arboretu. Podle pravomocného verdiktu mladý muž ubodal svou někdejší přítelkyni. Odmítnutí stížnosti je patrné z justičních databází.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radúz Šafránek před soudem

Článek

Odůvodnění zatím Ústavní soud nezveřejnil. Mluvčí Miroslava Sedláčková výsledek řízení ponechala bez komentáře.

Šafránek u soudů v Brně i Olomouci vinu popřel. Podle verdiktu jej však spolehlivě usvědčuje řetězec nepřímých důkazů. Ani soudci Nejvyššího soudu loni nenašli důvod k zásahu, a stížnost k Ústavnímu soudu tak byla posledním mimořádným opravným prostředkem.

Foto: Petr Marek, Právo

Radúz Šafránek u Vrchního soudu v Olomouci.

Vražda se stala předloni v březnu. Podle rozsudku se Šafránek v arboretu Mendelovy univerzity se čtyřiadvacetiletou ženou sešel, aby si vyříkali důvody rozchodu. Bývalé přítelkyni pak zasadil 25 ran do obličeje, břicha, zad, rukou a nohou.

Dívka se zvlášť surovému útoku bránila, zraněním však na místě podlehla. Vrah jí poté vzal kabelku a kabát a utekl.

Mezi nepřímé důkazy proti Šafránkovi patří především kamerové záznamy, pachová stopa, kapesník, na kterém je dívčina i Šafránkova krev, a také plastový obal na nůž z místa činu, na kterém je Šafránkova DNA. Obhajoba přesto považovala důkazy za nedostatečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám