Hlavní obsah

Soud odmítl potrestat nepříčetnou, která chtěla zabít své dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dvaačtyřicetiletá Anna Kaderková z Blanenska, obžalovaná z pokusu vraždy svého dítěte, nepůjde do vězení. Krajský soud v Brně ji v pondělí zprostil obžaloby kvůli její nepříčetnosti. Zřejmě se chtěla zabít a syna vzít s sebou.

Článek

Invalidní důchodkyně Anna Kaderková z Velkých Opatovic na Blanensku sice nepůjde do vězení, ale šťastný život ji také nečeká. Čelila obžalobě pro pokus vraždy těžce postiženého šestiletého syna. V prosinci 2001 údajně dala v depresi svému synovi léky, aby ho otrávila. Chlapec většinu tablet vyzvracel a skončil v Dětské nemocnici v Brně, kde ho lékaři zachránili. Později ale zemřel.

Žena trpí depresemi a ambulantně se léčí na psychiatrii. Chtěla se sama zabít a snažila se zavraždit i svého syna, který trpěl od narození mozkovou obrnou. Nechtěla údajně, aby zůstal na světě sám bez ní.

"Nevěděla jsem kudy kam, když mi přítel oznámil, že si našel jinou ženu a odchází k ní. Můj syn byl na mě závislý, protože se sám nenajedl, nemohl chodit a byl nemohoucí. Nechtělo se mi žít, a tak jsem se pokusila zabít a chtěla jsem otrávit i syna. Nevím, kolik jsem si vzala léků a také si nepamatuji, jaké léky jsem dala i jemu. Probrala jsem se až na psychiatrii v Brně-Černovicích," popsala už dříve svou životní tragédii.

Související články

Výběr článků

Načítám