Hlavní obsah

Soud nevrátil dítě z babyboxu matce, musí na testy DNA

– Chomutov
Právo, cis

Chomutovský soud zatím nevrátil dítě, které se 23. října našlo v chomutovském babyboxu, jeho domnělé matce. Pětatřicetiletá žena bude muset prokázat, že je matkou několikaměsíčního chlapce a že je schopná se o něj postarat. Od lékařů chtěla dítě zpátky pouhé hodiny po odložení.

Foto: Marta Myšková, ČTK

Vnitřní část babyboxu. Ilustrační foto

Článek

Pro kloučka si přišla v přítomnosti televizních kamer a tvrdila, že jen chtěla upozornit na svůj příběh. Je totiž matkou celkem čtyř dětí, z nichž kromě kojence mělo být ještě jedno v její péči, ale soud jí ho odebral. Její domácnost je nyní osiřelá.

O dva chlapce z prvního vztahu se stará jejich otec, stejně jako o společnou dceru a Michálek je v kojeneckém ústavu. Matka nyní bude muset prokázat, že odložené dítě je skutečně její.

„Nemůžeme si být úplně jistí, že se jedná o matku dítěte. Ve městě žije jen měsíc nebo dva, nikdo ji nezná a rodný list na prokázání rodičovství nestačí,“ uvedla mluvčí chomutovského magistrátu Šárka Schönová.

V úvahu tak podle ní připadá pouze test DNA a požádat o něj musí žena, která prokazuje mateřství. Ta zatím se sociálním odborem příliš nespolupracuje, na domluvenou schůzku přišla v jiném termínu. Dostala radu, jak má nyní postupovat, aby si mohla svého syna vzít zase domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám