Hlavní obsah

Soud musí znovu projednat nehodu s autem Limberského, která měla být fingovaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlický soud se bude muset znovu zabývat údajnou dopravní nehodou Xhelala Muriqiho, který měl před čtyřmi lety havarovat s vozidlem Bentley patřícím fotbalistovi Davidu Limberskému. Krajský soud v Plzni nyní v odvolacím řízení zrušil původní rozsudek, podle kterého byla nehoda fingovaná a srbský řidič dostal za podvod peněžitý trest v řádu stovek tisíc korun, stejně jako ukrajinská řidička mercedesu Nitsa Moyshhová, která měla být viníkem nehody.

Foto: Foto Policie ČR

Havarované bentley Davida Limberského

Článek

Oba vozy se tehdy měly v půl druhé v noci srazit ve zúženém podjezdu pod vlakovou tratí mezi obcemi Hluboká a Loučim na Domažlicku.

Ukrajinka tvrdila, že pod železničním mostem vjela mírně do protisměru, kde narazila do levé části protijedoucího bentley, které bylo následně odraženo do kamenného pilíře.

Podle domažlického soudce Milana Anderleho oba obžalovaní po předchozí vzájemné domluvě předstírali událost s úmyslem neoprávněně získat od pojišťovny finanční prostředky ve výši nejméně 800 tisíc korun.

Naboural Bentley půjčené od Limberského, pak ho měl za zády sportovce prodat

Krimi

„Z důkazů je zřejmé, že vozidlo Bentley muselo být při vjezdu do prostoru pod mostem již vážněji poškozeno,“ konstatoval soudce s tím, že obě vozidla krátce před nehodou jela za sebou stejným směrem a pak se najednou míjela v protisměru.

Okresní soud vycházel i ze znaleckého posudku Antonína Váchala, podle kterého je průběh nehody, jak ho popsali aktéři v podkladech pro pojišťovnu, naprosto nereálný.

Obhajoba ale během odvolacího řízení předložila odborné vyjádření jiného znalce, Stanislava Kopáčka, jehož závěry jsou odlišné a podle názoru odvolacího soudu v kontextu s dalšími působí logičtěji.

Obžalovaný Xhelal Muriqi před soudemVideo: Patrik Biskup, Právo

„Uložili jsme okresnímu soudu, aby nechal vypracovat znalcem Kopáčkem posudek a oba znalce pak konfrontoval,“ uvedl předseda odvolacího senátu Eduard Wipplinger.

Obžalovaní vinu odmítli

Oba obžalovaní před soudem odmítli, že by nehodu nahráli.

„Pod most jsem vjel sedmdesátkou. Zaregistroval jsem proti sobě světla a snažil se vyhnout, jak to šlo. Pak přišla rána, jak jsem se opřel o zeď. Byl jsem hlavně rád, že se nikomu nic nestalo. Žádné aktivity ve vztahu k pojišťovně jsem nečinil,“ prohlásil Muriqi.

Podle svých slov měl auto tehdy od Limberského půjčené.

Limberský čelí obžalobě. Za vydírání mu hrozí 8 let

Krimi

„Pán se mi snažil vyhnout a pak jsem slyšela ránu a viděla ho, jak stojí u zdi. Omluvila jsem se, že jsem mu nedala přednost, a zavolala policii,“ vypověděla cizinka při hlavním líčení s tím, že řidiče bentley neznala.

U soudu ale vyšlo najevo, že v té době byla přítelkyní Muriqiho bratrance. O nehodě se Limberský podle svých slov dozvěděl s denním zpožděním.

„Pan Muriqi mi volal, co se stalo. Řekl, že to nebyla jeho vina. Tak jsem to nahlásil pojišťovně. Jeho jsem zplnomocnil k vyřízení pojistné události,“ prohlásil před soudem fotbalista s tím, že tohle vozidlo mu moc štěstí nepřineslo.

V září 2015 s ním naboural v opilosti. Následně fotbalistu podvedl jeho známý, jenž se měl postarat o opravu vozu.

Peníze, které na to od Limberského dostal, ale do servisu nepředal a nechal si je pro sebe. Poté Limberskému zase neznámý výtržník úmyslně poškrábal zaparkované bentley v centru města.

Fotbalisty Limberského a Daridu připravil o víc než pět milionů, dostal sedm let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám