Hlavní obsah

Soucit s prostitutkou stál důchodce skoro milión a půl

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Bylo na něm znát, jak moc se o tom stydí mluvit. Táhne mu na pětasedmdesát, za poslední tři roky přišel o všechny úspory, nasekal dluhy a na krku má zpronevěru peněz. To všechno kvůli soucitu s pouliční prostitutkou, která by věkem mohla být jeho vnučkou a která z něj vylákala téměř půldruhého miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Důchodce z Plzně přiznal, že se s 19letou Naďou seznámili kvůli sexu. „První rok to taky tak fungovalo. Dvakrát do měsíce jsem ji naložil do auta a odjeli jsme kousek za město, kde mě orálně uspokojila. Dával jsem jí za to čtyři stovky,“ vyprávěl bázlivě starší muž, který s rozhovorem souhlasil jen za podmínky, že jeho jméno nebude zveřejněno.

Spíš než prostitutku ji prý bral jako nešťastnou holku. „Tvrdila mi, že nikoho nemá, že na ni všichni kašlou, nikdo ji nechce. Měl jsem pocit, že není vyloženě šlapka, která denně chodí s deseti chlapama,“ vysvětloval muž, jak vztah vnímal.

V průběhu roku 2013 se ale situace změnila. „Začala si stěžovat, že má vážné zdravotní problémy. Mluvila o potížích se srdcem, že musí na operaci. Pak mi začaly chodit na mobil zprávy z jiného čísla. Byl pod nimi podepsaný nějaký doktor, který měl Naďu jako léčit a který mi popisoval, jak na tom zdravotně je,“ vzpomínal důchodce.

Následovala záplava srdcervoucích esemesek, které v něm měly vzbudit soucit a přesvědčit ho, aby finančně pomohl.

Začal platit

„Včera mě odvezli do špitálu, já nechtěla. Nemám pojištění. Kašlu na to, ať chcípnu. Bude to lepší. Nechci ti dělat starosti, tak ti nebudu psát ani volat, abys o mě nic nevěděl,“ přečetl si senior v první zprávě od mladé dívky.

Vzápětí přišla textová zpráva od „jejího lékaře“: „Nevím, co s Naděnkou bude. Když je to jedno vám, tak mně tuplem. Já můžu dát 50 tisíc, když vy přidáte 20 tisíc, tak zbytek pojišťovna odpustí.”

To stačilo k tomu, aby důvěřivý důchodce začal platit. Chodily mu zprávy o jedné operaci za druhou, pokaždé s prosbou o finanční příspěvek.

„Říkal jsem si, proboha, ať už to skončí, přece její trable nemohou trvat do nekonečna. Z našetřených peněz mi nezbylo nic, musel jsem si půjčit od kamarádů. Sám jsem to nedokázal utnout a říct konec, nic už nezaplatím, ať se děje, co se děje. Těžko se odmítá pomoc, když vás o ni lékař prosí na kolenou, že jinak bude muset holku odpojit od přístrojů a ona umře,“ líčil důchodce situaci.

A bylo ještě hůř. „Potom mi začala psát, že asi skončí kvůli exekuci na ulici. Do toho jí prý umřela matka, pak otec a dokonce bratr. Chtěla půjčit peníze, slíbila, že mi je vrátí. Tak jsem vyzvedl z účtu občanského spolku, kde jsem působil jako funkcionář a měl přístup k financím. Protože jsem peníze nevrátil, podal na mě výbor spolku trestní oznámení,“ dodal muž.

Kvůli dluhům chodí na brigády

Až když ho začala vyšetřovat policie za zpronevěru, kápl božskou. „Řekl jsem jim, co jsem s těmi penězi udělal, že jsem se snažil pomáhat té holce. Za nějaký čas mi oznámili, že nic z toho nebyla pravda. Já jsem tomu do té doby pořád věřil. Jak jsem mohl být takovej blbec,“ uzavřel důchodce, který nyní chodí po brigádách, aby mohl splácet dluhy.

I soud byl vůči němu shovívavý, jeho trestní stíhání za zpronevěru zastavil s podmínkou, že do určité doby musí peníze poškozenému spolku vrátit. Naopak prostitutka se nyní bude u soudu zpovídat z podvodu. „Už jsme podali obžalobu,“ potvrdila šéfka plzeňských žalobců Antonie Zelená.

Výběr článků

Načítám