Hlavní obsah

Sokovi v lásce podřízl krk před zraky hostů, hrozí mu dvacet let

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V restauraci bowlingové herny v Karlových Varech popíjel Miroslav Michal jedno pivo za druhým. Když si všiml, že do podniku vešel Jaroslav Vávra, probudilo to v něm vztek. Jednalo se o muže, kterého obviňoval z rozchodu se svou družkou. Sedmatřicetiletý muž z kapsy vyndal nůž a o osm let mladšímu sokovi před zraky hostů podřízl krk. Za vraždu z letošního července stanul Michal v úterý před plzeňským krajským soudem. Hrozí mu až dvacet let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Zatčení Miroslava MichalaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Vědomí, že mě moje přítelkyně podvádí s Vávrou, bylo pro mě tíživé. Byl jsem zoufalý. Vávra mi psal esemesky, jak si to s ní sexuálně užívá. Tak jsem odpověděl, že mu rozbiju hubu,“ řekl Michal před soudem s tím, že se pokusil o sebevraždu. Kvůli psychickým problémům přišel o práci.

V den vraždy vykouřil cigaretu marihuany a pak šel na pivo. „Přišla tam skupinka lidí, ve které byl Vávra. Chtěl jsem mu dát pořádnou ránu pěstí, nevím proč, ale sáhl jsem do kraťasů a vytáhl jsem nůž a udělal jsem to, co jsem udělal. Křičel jsem přitom na něho, že mně neměl brát milovanou Aničku a našeho syna. Neovládl jsem se,“ prohlásil obžalovaný.

Podrobnosti si nepamatuje

„Z kapsy kalhot vytáhl otevírací nůž, přistoupil zezadu k poškozenému, levou rukou jej chytil za bradu a nožem jej řízl přes přední část krku. Poškozený poté vstal, otočil se k obviněnému, ale spadl na zem, přičemž útočník jej ještě nejméně jednou řízl do přední strany krku a dále několikrát do rukou,“ popsal útok státní zástupce s tím, že motivem činu byla dlouhodobá averze vůči poškozenému, a to zejména kvůli vztahu s bývalou družkou.

Vávra na následky zranění zemřel.

Soudní patolog Rudolf Macháček u soudu řekl, že rozhodně nešlo o žádné šolíchání na krku. „Toho muže by se nepodařilo zachránit, ani kdyby mu byla poskytnuta okamžitá odborná pomoc,“ prohlásil Macháček.

Michal uvedl, že Vávra mohl za rozpad vztahu s jeho družkou. Přiznal, že ho napadl, ale nechtěl ho prý zabít. Útok prý nepřipravoval, podrobnosti si nepamatuje. Podle svědků útok vedl velkou intenzitou. Znalci ho označili za agresívní osobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám