Hlavní obsah

Šofér přišel při rozvozu zboží na Zlínsku o peněženku se 140 tisíci

Právo, jr
Horní Lhota

O peněženku se 140 tisíci korunami, doklady a platební kartou přišel řidič přepravní společnosti, který rozvážel nákladním vozidlem Iveco na Zlínsku zboží. Do sídla firmy v Brně dorazil večer bez peněz. Policisté vyšetřují případ jako krádež.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řidič se podle policie živí rozvozem zboží a často inkasuje peníze v hotovosti. V pondělí 28. června vyjel z Brna do obcí na Zlínsku, a když se v 19:00 vrátil zpět, postrádal peněženku s nemalým finančním obnosem.

„Uvědomil si, že ji použil naposledy na čerpací stanici v Horní Lhotě na Zlínsku, kde si kupoval občerstvení. Jako nejpravděpodobnější se tak jeví možnost, že mu na tomto místě peněženka vypadla, nebo mu ji někdo odcizil,“ popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Přišel si na policejní stanici pro ztracenou peněženku. Rovnou si ho tam nechali

Koktejl

I když se ještě večer a znovu ráno vypravil na benzínku zpět, peněženku už neobjevil. Obrátil se proto na policii.

Policisté případ vyšetřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli v případě odsouzení hrozí až pět let vězení.

Pošťák v Budějovicích ztratil peněženku s 30 tisíci, nálezce mu ji vrátil

Krimi

„Žádáme o pomoc také veřejnost. Pokud si někdo všiml na čerpací stanici v Horní Lhotě hnědé pánské kožené peněženky s ražením orla s řetízkem a karabinkou, která mohla muži vypadnout ze zadní kapsy kalhot, a mohl by pomoci při pátrání po pachateli, ozvěte se, prosím, na linku tísňového volání policie 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám