Hlavní obsah

Sociální sítě zaplavila fotka pražské lékařky. Rozplakala se po resuscitaci mladíka

Novinky, luh, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zdravotnická záchranná služba (ZZS) v úterý zveřejnila na své sociální síti fotografii, na které je zachycena lékařka pražské záchranky krátce po předání pacienta v nemocnici. Po náročné resuscitaci mladého muže zasaženého elektrickým proudem lékařku přepadly emoce.

Foto: ZZS hl. města Prahy

Lékařka záchranné služby krátce po náročné resuscitaci mladého muže po úrazu elektrickým proudem

Článek

Velké ohlasy zaznamenala na sociální síti Facebook fotografie pražské záchranky, která má být příkladem toho, jak mohou vypadat emoce záchranářů po předání pacienta v nemocnici. Na fotografii je zachycena lékařka, kterou krátce po náročné resuscitaci přepadly slzy.

Fotografii pražská záchranka zveřejnila v úterý, zásah se stal minulý pátek. Mladík utrpěl zásah elektrickým proudem. Svědci, strážníci a záchranáři jej resuscitovali, ale pacient nakonec v nemocnici zemřel.

Mladého muže převezli záchranáři do Všeobocné fakultní nemocnice v Praze. „Pacient přes veškerou snahu lékařů téhož dne v jedenáct hodin večer zemřel,“ uvedl mluvčí nemocnice Filip Brož.

Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová Novinkám řekla, že jde o zkušenou lékařku, která pracuje u záchranné služby několik let. „Fotku jsme brali jako polidštění záchranářů, protože většina lidí nás zná z té profesní strany. Kdy záchranáři provedou svou práci, tak jak to má být, ale pak to na vás dolehne a uvědomíte si to. Že to třeba bylo dítě, mladý člověk a podobně,“ popsala Poštová.

Záchranáři se v nejtěžších chvílích mohou obrátit na pomoc v rámci služby nazvané PEER. „Je to vlastně vzájemná pomoc kolegů, kteří jsou speciálně vyškoleni a mohou si spolu promluvit, pokud o to požádají. Jde hlavně o psychicky náročné výjezdy. Nikdo se to neeviduje a je to anonymní,“ konstatovala mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám