Hlavní obsah

Snowboardista se ztratil v okolí Sněžky, záchranáři ho našli po třech hodinách

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pomoc se v sobotu po osmé hodině večer obrátil sedmadvacetiletý muž na členy Horské služby v Krkonoších. V telefonu záchranářům uvedl, že se ztratil na přesně neurčeném místě na úpatí naší nejvyšší hory - Sněžky.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Policisté ve spolupráci se členy Horské služby a policejním vrtulníkem propátrávali těžce přístupný horský terén. (Ilustrační foto)

Článek

„Ihned po tomto oznámení Horská služba vyrozuměla také policii. Během několika minut byla vyhlášena pátrací akce. Policisté ve spolupráci se členy Horské služby a policejním vrtulníkem propátrávali těžce přístupný horský terén. Všichni zasahující si moc dobře uvědomovali, že vzhledem k teplotě, která se pohybovala kolem minus 20 stupňů, byl hledaný snowboardista v přímém ohrožení života,“ uvedl mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

Pátrací akce naštěstí tentokrát dopadla dobře. I díky policejnímu vrtulníku, který osvěcoval horský terén a úzce spolupracoval s lidmi na zemi, byl pohřešovaný v pořádku nalezen krátce po třiadvacáté hodině.

„Sportovce následně převezlo vozidlo lékařské služby na vyšetření do trutnovské nemocnice. Policie České republiky tímto žádá všechny návštěvníky horských středisek, aby se chovali zodpovědně a zbytečně neriskovali. Ve shora uvedeném případu dopadlo vše dobře, ale každý by si měl uvědomit, že si hory rok co rok vyžádají několik lidských životů,“ dodal Ertner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám