Hlavní obsah

Sňatkový podvodník spadl z hromosvodu paneláku, když utíkal před policií

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Třiatřicetiletý muž dlouhodobě hledaný pro sňatkové podvody se v pátek odpoledne těžce zranil, když na útěku před policisty spadl z hromosvodu panelového domu v Nušlově ulici na sídlišti v pražských Nových Butovicích.

Článek

Když pro něj přišli policisté, aby ho zadrželi a převezli k výkonu trestu, zamkl se v bytě v desátém patře a pokusil se po hromosvodu uniknout, řekla Novinkám mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká. K incidentu došlo kolem 17:30.

"Když zjistil, že by měl být zadržen, zamkl se a začal šplhat po hromosvodu dolů z desátého patra. Neudržel se a spadl. Nyní je v péči lékařů," řekla Kopecká.

"Spadl z výše zhruba deseti pater. Utrpěl vážná vícečetná zranění a byl převezen na ARO do motolské nemocnice," potvrdila Novinkám mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová. Podle lékařů by měl být jeho stav stabilizovaný.

Muž, který se vyhýbal nástupu trestu dva a půl roku, má na svědomí velké množství podvedených žen, kterým nasliboval společnou budoucnost a vylákal z nich značné sumy peněz. Protože šlo o dlouhodobě hledaného pachatele, hledali ho policisté z útvaru cíleného pátrání, tzv. lovci lebek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám