Hlavní obsah

Smůla za miliony. Zloděje šperků z bytu v Praze prozradil kelímek s brčkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pořádná dávka pověstné smůly, co se lepí na paty, ulpěla na dvojici mužů podezřelých z krádeže šperků za několik milionů korun z bytu v Praze. Zprvu jim sice hrálo do karet, že záběry bezpečnostní kamery byly mizerné kvality, takže nebyli poznat, jenže jeden z mužů měl v ruce kelímek s pitím z nedalekého občerstvení. Tam policisté získali další stopy, které už vedly k dopadení.

Krádež milionových šperků z bytu v Praze.Video: Policie ČR

 
Článek

Dvojice podezřelých vyrazila do bytu v Italské ulici na pražských Vinohradech loni 18. října odpoledne. O případu ve středu informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

Zloději uvnitř našli řadu cenností, tisíc eur, ale hlavně trezor skrývající šperky za několik milionů korun. Zda šli najisto, nebo se jednalo o souhru okolností, že uvnitř našli takový „poklad“, policie neupřesnila.

„Muži pak všechny věci včetně menšího trezoru naskládali do tašek a byt společně opustili. Na smluveném místě si pak kořist rozdělili,“ popsal mluvčí.

Kriminalisté při vyšetřování pracovali s kamerovým záznamem z chodby domu, na kterém byli sice podezřelí vidět, jenže video nebylo k jejich jednoznačnému určení dostatečně kvalitní.

Policie dopadla zloděje, který rozbil výlohu zlatnictví a sebral šperky

Krimi

„Policistům však neunikla jedna důležitá maličkost, kterou držel jeden z podezřelých v ruce, a panovala tak domněnka, že ji možná koupil někde v okolí místa činu. To se prověřením skutečně potvrdilo a kriminalisté tím získali videozáznamy z provozovny, kde se muži před činem občerstvili,“ zmínil Rybanský s odkazem na to, že muž na záběru drží v ruce kelímek s brčkem.

O jaký obchod se jednalo, kriminalisté neuvedli. Díky dalším záběrům již ale věděli, o koho se jednalo, protože podezřelý byl v minulosti soudně trestán. Když pro něj 24. října šli, souhrou okolností měl ten den rovněž stání u soudu v jiném případu.

Foto: Policie ČR

Krádež milionových šperků z bytu v Praze

„V průběhu výslechu se k činu doznal a následně vydal i šperky, které měl schované u přítelkyně. Druhého podezřelého policisté vypátrali téhož dne ve večerních hodinách na Václavském náměstí i s částí odcizených šperků. Byl navíc v celostátním pátrání. Na policejní služebně se ke krádeži doznal a následně předal policistům i zbytek odcizeného lupu, který měl doma,“ upřesnil mluvčí.

Vyšetřovatelé u dvojice zajistili šperky za více než 2 300 000 korun a po dalších stále pátrají. Oba podezřelé obvinili z krádeže a porušování domovní svobody, za což jim vzhledem k výši škody hrozí až osmileté vězení.

Zloději na sebe sami zavolali policii. Potřebovali pomoct s lupem

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám