Hlavní obsah

Slibovali nahé fotky i sex. Poškozený poslal milion, který si musel půjčit

Hradec Králové

Spletitý případ museli rozplést policisté z Královéhradeckého kraje. Na jeho konci skončila v policejní síti čtveřice obviněných z Mostecka. Dva muži a dvě ženy ve věku od 23 do 29 let svým obětem slibovali sexuální služby. Místo chvilek smyslné slasti z nich ale během posledních tří let vylákali téměř dva miliony korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Objasnění tohoto případu nebylo pro naše kriminalisty vůbec jednoduché, neboť komunikace probíhala ve virtuálním prostoru a zajištění stop i výslechů bylo náročné vzhledem k tomu, že poškození jsou z celé České republiky. Spis má tisíce stran,“ upozornila policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Podvodníci inzerovali erotické fotografie žen a následně nabízeli i další sexuální služby na jednom k tomuto určeném a volně přístupném portálu.

„Vystavení fotografií na stránkách portálu obsahovalo informace k nabízeným sexuálním službám a také telefonní číslo, kde byla údajná inzerentka dostupná. Se zájemci pak komunikovali pomocí aplikace v mobilních telefonech,“ pokračovala mluvčí.

„Vnuk má problém.“ Gangy ve velkém okrádají seniory

Krimi

Drtivá většina kontaktů probíhala pouze psanou formou a zasíláním požadovaných obrazových materiálů za smluvené úplaty.

Domnělé inzerentky pak v obětech vyvolaly soucit například tím, že se nacházejí ve složité životní situaci a potřebují peníze na pořízení invalidního vozíku, na jídlo pro rodinu nebo i na zařízení pohřbu či náhrobní kámen a podobně.

Oběti jim v předstihu posílaly různé finanční částky, a to i v případě, kdy jim byla nabídnuta osobní schůzka za účelem sexu. Ke slíbeným schůzkám však podle zjištění policie nikdy nedošlo.

Podvodníci hledají seniory v seznamech na webu. Cílí na archaická jména

Bezpečnost

Celkem bylo prokázáno dvacet případů, v nichž v různých kombinacích figurovali ve spolupachatelství čtyři výše zmínění obvinění.

„V jednom případě měl poškozený muž za přislíbené služby či obrazové materiály zaslat necelý milion korun, přitom část peněz si sám musel půjčit,“ upozornila Magdaléna Vlčková.

Finanční prostředky byly podle našich zjištění oběťmi zasílány na několik bankovních účtů vedených na nezletilé osoby.

Obvinění se podle policie dopustili podvodu buď samostatně, či ve spolupachatelství, za což mohou strávit až osm let ve vězení. Všechny čtyři osoby jsou stíhané na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám