Hlavní obsah

Slibovala levné letenky, které doplácela ze svého. Dluhy ji pak dohnaly k podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Levné letenky nabízela podle policie 27letá žena z Ústecka. Zprvu je doplácela ze svého a získávala další klienty. Její dluhy pak stoupaly, až zájemci nedostali peníze ani letenky. Kriminalisté hledají další poškozené.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Detektivové se případem zabývají od července. Zjistili, že mladá žena si nejprve vytvořila stabilní základnu klientů, kterým levnější letenky sehnala. Pochopitelně jen naoko, neboť letenky doplatila ze svého. Díky těmto případům se ale levné letenky rozkřikly mezi známými a žena neměla o zájemce nouzi. Chtěla si tak přilepšit.

„Obviněná však neměla žádný jiný příjem a po čase se dostala do situace, kdy již neměla vlastní finanční prostředky, aby letenky mohla doplácet. Dluhová spirála se roztočila. Příchozími financemi od jednoho klienta financovala letenky druhému. Dluh dále narůstal a došlo to zákonitě do bodu, kdy někteří klienti neměli ani peníze, ani letenky,“ sdělila mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Žena začala nabízet ještě investování do „známé platformy na zprostředkování ubytování“. Investice ale sloužila jen na získání peněz na pokrytí dluhů a pro osobní potřebu.

Falešný řemeslník z Chomutova vytáhl z lidí přes milion korun

Krimi

Na konci listopadu byla žena obviněna z podvodu. Škodu policie vyčíslila na 530 tisíc korun, ale nemusí být konečná. Detektivové se domnívají, že poškozených může být více.

„Žádáme proto další klienty, kteří byli obviněnou (nositelka jména řeckého původu) poškozeni, ať se přihlásí na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně,“ uvedla mluvčí policistů.

Reklama na sítích stála ženu 850 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám