Hlavní obsah

Slepce nalezli strážnici s probodnutým břichem

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Slepého jednačtyřicetiletého muže s bodnou ránou v břiše nalezli v úterý večer plzeňští strážníci. Zraněný, ke kterému přivolala městské policisty náhodná chodkyně, seděl na lavičce u Papírenské lávky.

Článek

„Pod zimní bundou měl pouze proděravělé triko a pod ním v břišní krajině řezně bodné zranění,“ sdělila mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová. Nevidomý měl navíc roztržené levé obočí.

„Komunikoval, ale jak ke svému zranění přišel, si nepamatoval. Věděl jen to, že upadl a před pádem měl pocit, že jej někdo bodl něčím ostrým do břicha,“ podotkla Pužmanová.

Podle zjištění Policie ČR, která vyšetřování převzala, nevidomého skutečně někdo napadl nožem. „Navíc mu odcizil peněženku se sedmi tisíci korunami,“ řekla Právu plzeňská policejní mluvčí Simona Čejková.

Muž odmítal lékařské ošetření a chtěl odejít domů, nedokázal se ale ani udržet na nohou. „Odvezli jsme jej na chirurgické oddělení fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám