Hlavní obsah

Skoro rok si žena z Přerovska myslela, že výhodně investuje. Pak jí došlo, že naletěla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Téměř rok vydrželo ženě z Přerovska přesvědčení, že výhodně investuje prostřednictvím kryptoměn, než si uvědomila, že vlastně posílá peníze podvodníkovi. Přišla o bezmála půl milionu korun. Novinky o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Bitcoin (ilustrační foto)

Článek

Ženu kontaktoval muž, který tvrdil, že se pohybuje ve světě virtuálních financí, a přesvědčil ji, aby investovala své peníze s jistým výdělkem a zhodnocením. Za jeho podpory si žena postahovala potřebné aplikace, aby mohla obchodovat.

„Od loňského dubna zainvestovala necelý půlmilion korun svých úspor. Ke zhodnocení ani slibovaným výnosům ale během roku nedošlo, a tak paní pojala důvodnou obavu, že naletěla podvodníkům, a přišla na policejní služebnu vypovědět svůj příběh,“ uvedla Zajícová.

„Na základě informací, které žena podala, byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu,“ doplnila policejní mluvčí.

Žena si pustila podvodníka do mobilu. Přišla o víc než 800 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám