Hlavní obsah

Školáka před únosem zachránili studenti

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

UNHOŠŤ

Jedenáctiletého chlapce se ve středu odpoledne pokusil přímo v centu Unhoště na Kladensku unést zatím neznámý muž. Školáka už násilím natlačil do auta, když na poslední chvíli zasáhli dva studenti. A školáka zachránili. Policie informace o případu zveřejnila v pátek.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.1.2017 Výstava V novém světě/ Podmínky modernity 1917-1927 končí 8. ledna 2017 Otakar Kubín: Podzim v Provence,1921

Článek

"Mohu pouze potvrdit, že police tento trestný čin vyšetřuje," uvedla pro Právo kladenská policejní mluvčí Jana Štajnerová s tím, že s ohledem na věk poškozeného nemůže sdělit žádné podrobnosti.

Podle informací Práva se školák vracel v půl čtvrté z kroužku baseballu a na unhošťském autobusovém nádraží čekal na svůj spoj. Přitom se procházel po přilehlém parkovišti. Když míjel v rohu zaparkovaný automobil, vystoupil z něj neznámý muž a násilím jedenáctiletého chlapce natlačil na zadní sedačky.

"V tu chvíli ale naštěstí zasáhli dva studenti a chlapce osvobodili," řekla Právu jedna z místních obyvatelek. Podle ní se zachránci dokonce pokusili dovléci únosce na necelých sto metrů vzdálenou policejní stanici, ten se jim ale vytrhl a uprchl.

Otřesený chlapec mezitím běžel domů. "Jeho tatínek nám o celém případu přišel říct druhý den ráno, chtěl, abychom ihned varovali všechny ostatní žáky," uvedla Libuše Štorková, ředitelka základní školy Františka Melichara, kam chlapec chodí do šesté třídy. "Všem jsme to řekli a znovu jim zopakovali, že nemají chodit nikam s cizími lidmi. Zároveň jsme poprosili rodiče, aby své děti do školy i ze školy odváděli," dodala ředitelka.

Motiv nezdařeného únosu zatím není jasný. "Je to normální průměrná rodina, rozhodně žádní boháči," uvedla na adresu chlapcových rodičů další z místních obyvatelek. Podle některých svědků přitom stálo auto zaparkované tak, že se s ním nedalo rychle odjet.

"Je to v podstatě slepá ulička. Asi to byla spíš náhoda než nějaký pečlivě připravovaný únos," domnívá se tato žena. "Stál tam celý den, určitě to měl připravené a čekal na něj," oponuje další z místních.

Police nyní žádá školákovy zachránce, aby se stejně jako další svědci celé události přihlásili na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám