Hlavní obsah

Školačku měl učitel v autě během táborové hry na klíně. Že by ji osahával, u soudu odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výpověďmi svědků pokračoval ve čtvrtek u teplického okresního soudu proces s pedagogem, který čelí obžalobě ze zneužívání školaček biskupského gymnázia v Krupce na Teplicku. Muž se k podstatné části obžaloby přiznal, hrozí mu až deset let vězení. Na gymnáziu už nepůsobí.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaný pedagog v soudní síni

Článek

Obžalovaný rozporuje pouze bod obžaloby, který mu klade za vinu, že osahával dívku, kterou měl na klíně v autě během táborové hry. Tvrdí, že je skutek popsaný chybně, že se dívky dotkl nedopatřením. Právě tohoto skutku se týkaly výpovědi svědků.

Předvolaná svědkyně, která se mimoškolní akce také zúčastnila, vypověděla, že poškozená seděla na klíně obžalovaného na sedačce spolujezdce, přestože v autě bylo ještě místo. „Když si chtěla přesednout, obžalovaný jí řekl, ať mu zůstane sedět na klíně,“ uvedla svědkyně před soudem.

Osobně si nějakého obtěžování nevšimla, protože všichni spolujezdci měli v rámci hry zavázané oči. „Když jsme vystoupili, poškozená říkala, že jí to bylo nepříjemné. Až později zmínila, že ji během jízdy osahával,“ poznamenala.

Policie posílá před soud učitele, který měl obtěžovat studentky

Krimi

Další svědkyně vypovídala podobně. Od oběti prý slyšela, že jí obžalovaný sahal na stehna. „Řekla, že je úchyl,“ podotkla.

Z výpovědí obou vyplynulo, že obžalovaný se ke svým žákům choval osobněji, než bývá zvykem. „Tykali jsme si. Byl pro nás něco jako kamarád,“ řekla jedna ze svědkyň.

Druhá si ale vzpomněla, že dívkám během táborového pobytu nepovoloval nošení krátkých triček a dvoudílných plavek. Podle ní to možná byla ze strany obžalovaného sebereflexe.

Učitel měl podle obžaloby opakovaně sex s dívkami přímo na půdě víceletého Biskupského gymnázia, základní a mateřské školy v Krupce-Bohosudově, které zřizuje litoměřické biskupství katolické církve, ale také při různých hrách po vyučování nebo na mimoškolních vícedenních akcích v přírodě. Ve čtyřech případech muž podle obžaloby prokazatelně sex po dívkách chtěl.

Sexuální obsah měly také konverzace učitele s dívkami na sociálních sítích, tlačil na ně, aby mu posílaly nahé fotky. Při osobních setkáních si je bral na klín, osahával je. Se dvěma dívkami navázal dlouhodobější intimní vztah. S první si začal, když jí bylo třináct, druhé bylo na začátku vztahu jedenáct. K sexu učitele a obou dívek došlo podle obžaloby například v nářaďovně tělocvičny, na chlapeckých toaletách či v učebně.

Na pedagoga podala trestní oznámení kvůli podezření na zneužívání nezletilých studentek škola. Reagovala tak na podněty, které získala loni v březnu. Učitel už ve škole nepůsobí.

Obžaloba klade muži za vinu, že souložil s dětmi pod patnáct let, které mu škola svěřila k dozoru. Zneužil přitom svého postavení, důvěryhodnosti a vlivu. Státní zastupitelství muže obžalovalo ze zločinu pohlavního zneužití a přečinu sexuálního nátlaku.

Muž při zahájení procesu vypověděl, že se do něj dvě poškozené dívky zamilovaly. „Nechápu, jak jsem to mohl nechat dojít takhle daleko. Už jen to, že jsem nechal rozvinout vztah, bylo špatně,“ řekl.

Soudce odročil hlavní líčení na 8. června, kdy budou provedeny zbývající důkazy, zazní závěrečné řeči a zřejmě i rozsudek.

Policie našla zvrhlíka, který v Praze osahával školačku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám