Hlavní obsah

Škoda po hromadné nehodě na D5 je 11 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Na téměř 11 milionů korun vyčíslila policie škodu po čtvrteční hromadné nehodě na dálnici D5 u Žebráku. Policie zjistila 14 přestupků, kdy příčinou nehody bylo nepřizpůsobení rychlosti jízdy a nedodržení bezpečné vzdálenosti.

Hromadnou nehodu na dálnici D5 zachytila kamera v autěVideo: Tomáš Hubka

 
Článek

„Policisté zjistili ve 14 případech porušení podle zákona o silničním provozu, z toho v devíti případech bylo toto jednání oznámeno k řešení do správního řízení, čtyřikrát vyřízeno na místě uložením pokut a zbylé nehody byly vyřešeny pomocí euroformuláře,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Drama na D5: Auta se v bílé tmě naslepo řítila jedno na druhé

Krimi

Škoda byla podle ní vyčíslena na 10,9 milionu korun. Jak dále uvedla, první nehoda byl střet osobního a nákladního auta, přičemž řidič podle policie nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám. Dle policie to byly spolu s nedodržením bezpečné vzdálenosti nejčastější příčiny střetů.

Letecké záběry ukazují následky hromadné nehody na dálnici D5

Krimi

Auta začala na dálnici bourat před půl dvanáctou dopoledne. V místě hustě sněžilo a vozovku pokryl sníh. Srazilo se celkem 20 osobních a 16 nákladních aut. Zraněno bylo šest lidí, z toho dva byli zaklíněni. Směr na Plzeň byl uzavřen 11 hodin, než se podařilo odstranit veškerá havarovaná vozidla.

Hromadná nehoda na D5 z vrtulníkuVideo: Policie ČR

Mluvčí ŘSD Jan Rýdl na svém Twitteru zveřejnil obrázek z dálničních kamer, který ukazuje, jak se během asi deseti minut zcela změnilo počasí v okolí 41. kilometru. „Povrch D5 byl ošetřen mezi kilometrem 28,5 – 80 v časovém rozmezí 9.42 – 10.40 hod. Vozovka byla ošetřena 15–20 gramů na m2,“ uvedl Rýdl.

Foto: Jan Rýdl, ŘSD

Situace na 41. kilometru chvíli před nehodou

Hromadná nehoda na D5 z dronuVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám