Hlavní obsah

Skialpinistka se zranila v lavinovém terénu. Do nebezpečné akce vyrazil vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Vrtulník záchranné služby musel vyrazit v pondělí na pomoc skialpinistce v Jeseníkách. Zranila se v místě, kde neměla co dělat a riskovala spolu s druhým lyžařem pád laviny.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana lyžařky ve Velkém Kotli Video: Horská služba ČR

 
Článek

Horská služba dostala žádost o pomoc v pondělí kolem druhé hodiny odpoledne. Dva skialpinisté lyžovali na okraji lavinového terénu Velkého Kotle.

V Jeseníkách zavalila lavina skialpinistu, je po smrti

Krimi

„Skialpinistka si poranila dolní končetinu. Vzhledem k podmínkám a nemožnosti rychlého transportu zasahující záchranáři požádali o spolupráci vrtulník,“ popsal zásah na webu horské služby Miroslav Černý.

Jenže vrtulníky z Ostravy a Olomouce byly obsazeny, a tak musel do akce vrtulník z Hradce Králové. Záchranáři následně lyžařku vyzvedli a odvezli do nemocnice. Horská služba však upozornila na nevhodné chování muže a ženy.

Jeseníky zaplavili běžkaři. Ať se jdou vycpat, vzkazují vládě

Domácí

„I přes lavinové nebezpečí, které horská služba vydala, se stále v tomto území pohybují lyžaři bez lavinového vybavení, a hlavně se v těchto místech nemají vůbec pohybovat. Nejenom, že riskují svoje životy, ale i životy záchranářů,“ zdůraznil Černý.

V polovině ledna ve Velkém Kotli spadla sněhová lavina a zavalila skialpinistu, kterého oživovali záchranáři. Bohužel i přes jejich pomoc zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám