Hlavní obsah

Sjížděli rozbouřenou Sázavu, jeden nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SMRČNÁ/JIRKOV

V rozbouřené Sázavě poblíž obce Smrčná na Havlíčkobrodsku se v sobotu po poledni převrátil gumový člun s pěti vodáky, jeden z nich utonul. V Jirkově u Chomutova zase hledají hasiči s policisty chlapce, který údajně spadl do rozvodněného Podkrušnohorského přivaděče.

Foto: archiv Vsetínské nemocnice
Článek

Čtyři ze sázavských vodáků se zachránili, pátý se ale zaklínil pod vodou a záchranáři pracují na jeho vyproštění. "Teď se uvažuje o tom, jak se vytáhne tělo mrtvého. Je totiž zapleteno do kořenů stromů a vyprostit ho bude velmi nebezpečné," uvedl operační důstojník generálního ředitelství hasičského záchranného sboru Jaroslav Šikula.

Záchranáři se pokoušejí natáhnout lana přes řeku a s jejich pomocí se k utonulému dostat s člunem.

Čtveřice silně podchlazených vodáků skončila v havlíčkobrodské nemocnici, z řeky je pomáhaly vyprostit dva policejní vrtulníky. Vodáci se pustili do proudu přesto, že na několika místech Sázavy byl vyhlášen nejvyšší povodňový stupeň - ohrožení.

V Jirkově hledají ve vodě chlapce

V Jirkově hledají hasiči společně s policisty asi devítilitého chlapce, který údajně spadl do rozvodněného Podkrušnohorského přivaděče. Spolu se svými kamarády měl chlapec spadnout do vody při hře. Dva chlapce se podařilo vytáhnout, o třetím se zatím nic neví.

Reklama

Výběr článků

Načítám