Hlavní obsah

Silvestr v Kladně přerostl v bitku a napadení hlídky. Strážník přišel dokonce o zbraň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Rušný Silvestr má v Kladně nezvyklou dohru. K velmi ráznému kroku přistoupila tamní radnice. Vypověděla nájemní smlouvu na městský byt v části Kročehlavy s nájemníky, kteří se podle informací radnice o silvestrovské noci chovali velmi hlučně a posléze i agresivně k sousedům i k přivolané hlídce strážníků. Jednomu z přivolaných strážníků dokonce vzali i zbraň.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kvůli situaci se mimořádně sešla městská rada.

„Absolutně odmítáme s kolegy takové excesy tolerovat. Proto jsme rozhodli o okamžitém ukončení nájmu, podle zákona je v tomto případě tříměsíční výpovědní lhůta. Tento nájemník se nadále nemá šanci o městský byt ucházet,“ uvedl primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno).

Neutichající hluk při novoročních oslavách nevydrželi nájemníci bytového domu Meta v Kročehlavech, kteří si nad ránem přivolali na pomoc Policii České republiky.

Policie dopadla muže, který poškodil auta zdravotníků v nemocnici v Kladně

Krimi

Hlídka policistů sice slavící rodinu upozornila, že se dopouštějí přestupku, ale policejní intervence měla opačný efekt, než ostatní nájemníci očekávali.

„Místo zklidnění se účastníci domácí party po odchodu policistů rozhodli nájemníky zastrašit, kopali jim do dveří, uráželi je nejhrubšími výrazy a avizovali odplatu,“ popsala mluvčí radnice Lenka Růžková.

„Vyhrožovat sousedům znásilněním a zbitím je naprosto nepřijatelné chování. Zde je nulová tolerance skutečně na místě,“ mínil kladenský primátor.

Když situace eskalovala, vystrašení sousedé směrovali žádost o pomoc na Městskou policii Kladno.

Po příjezdu dvoučlenné hlídky strážníků vyšel z bytu nájemce bytu L.B., který sice uznal rušení nočního klidu, avizoval ovšem, že oslavu v žádném případě ani v půl páté ráno nemíní ukončit.

V Kladně hořely pneumatiky v areálu Poldi, hasiči vyráželi i do ubytovny

Krimi

Strážníky podle informací radnice vyzval, aby mu vystavili vysokou pokutu, čímž si chtěl předplatit své chování a chování svých hostů a mohl slavit dál.

Hlídka ovšem trvala na ukončení oslav. Z bytu se navíc začal ozývat hluk rvačky a vyšel zbitý starší muž, který své napadení nechtěl se strážníky řešit.

Vysvětlil, že se jedná o rodinné problémy. Po něm vyšel z bytu agresivní mladší muž a několik žen. Začali si hlídku natáčet a zásah strážníků označili za rasismus.

Strážníci vyzvali mladšího muže k prokázání totožnosti kvůli napadení zbitého muže. Reakcí byly další vulgární nadávky a mladík se pak proti hlídce rozběhl.

Ta použila slzotvorný plyn, ale sotva se zasažení muži probrali, začali všichni společně na dvojici strážníků znovu útočit. Jednomu dokonce vzali z pouzdra zbraň. Strážníci proto zacouvali do výtahu a přivolali posily.

Muž si ve firmě na zpracování odpadu vážně zranil hlavu, letěl pro něj vrtulník

Krimi

„Na místo byly vyslány tři adekvátně vyzbrojené hlídky, které provedly profesionální zásah, zajistily odebranou zbraň a situaci společně s hlídkou Policie ČR zklidnily. Jeden z napadených strážníků musel být ošetřen a je v pracovní neschopnosti,“ uvedl ředitel kladenské městské policie Michal Strieborný.

Podle něj si celý případ převzala státní policie. Rada města kromě výpovědi z nájmu schválila také nákup nových bezpečnostních pouzder s více pojistkami, aby v budoucnu nemohlo k odebrání služební zbraně strážníka dojít.

Reklama

Výběr článků

Načítám