Hlavní obsah

Agresivní řidič vybrzdil na Mostecku auto smykem přes ruční brzdu

Most

Nebezpečný manévr řidiče osobního auta vyšetřují od minulého pátku mostečtí policisté. Nejenže vybrzdil několikrát jiné auto, ale následně smykem zablokoval celý jízdní pruh tak, že řidič musel prudce strhnout volant.

Řidič smykem vybrzdil na Mostecku jiné autoVideo: TV Nova

 
Článek

Incident podle televize Nova, která zveřejnila videozáznam události, odstartovalo v pátek odpoledne na kruhovém objezdu v Bílině nedorozumění jednoho řidiče se ženou v jiném autě a zatroubení. Šofér ve firemním autě, kterého se přitom původní událost netýkala, na přechodu zastavil a vydal se sprostě vynadat řidiči, který musel zastavit za ním.

Pak nasedl do auta a odjel. O chvíli později se však znovu objevil ve zpětném zrcátku, řidiče předjel a zabrzdil. Vyběhl z auta, bouchl do okna vybržděného auta a ujel. Posádka z něj dostala strach a vytočila linku 158. Než však stačili policisté zasáhnout, silniční pirát opět udeřil. Tentokrát na silnici I/3 mezi Bílinou a Mostem auto několikrát předjel a zabrzdil.

Na závěr však posádku pronásledovaného auta naprosto šokoval. „Přes ruční brzdu tam napříč postavil své vozidlo. Ohrozil můj život i život mé spolujezdkyně a ohrozil i další auta,“ popsal televizi vybržděný řidič. Jeho agresivní chování však podle televize zažili i další řidiči, než byl zastaven u sjezdu na Chomutov.

Policie se případem zabývá a má k dispozici i video natočené palubní kamerou. Řidič zatím obviněn nebyl. „Přijali jsme oznámení o případu, kterým se nyní zabývají kriminalisté. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecného ohrožení. Řidiče máme ztotožněného a probíhá další prověřování,“ řekla Novinkám mluvčí policie Ludmila Světláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám