Hlavní obsah

Silně podnapilého Ovčáčka převážela záchranka do nemocnice

• Aktualizováno

Pražští záchranáři a policie zasahovali v noci ze čtvrtka na pátek v Dělnické ulici v pražských Holešovicích u silně podnapilého muže. Podle informací serveru aktu.cz šlo o mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka. Záchranáři ho přepravili do Ústřední vojenské nemocnice. Policie mu údajně naměřila 1,99 promile alkoholu v dechu.

Foto: Aktu.cz

Jiří Ovčáček měl být v noci na pátek převezen opilý do střešovické nemocnice.

Článek

Zdroj z okolí Hradu serveru iDnes potvrdil, že šlo o Jiřího Ovčáčka. Zásah v Dělnické ulici u stejně starého muže potvrdila policie.

„Policisté v pátek po třetí hodině ráno vyjížděli do Dělnické ulice v pražských Holešovicích, kde muž, ročník 1979, odmítal opustit vozidlo přepravní společnosti. Policisté na místě zjistili, že je silně opilý, a na místo přivolali záchrannou službu, která muže převezla k ošetření do nemocnice,” řekl Novinkám pražský policejní mluvčí Richard Hrdina.

Ovčáček je ročník 1979. Za své chování se odpoledneomluvil.

Ovčáček se omluvil za své chování v opilosti, chce kontakt na taxikáře

Domácí

Taxikář, který Ovčáčka vezl, pro server aktu Ovčáčkův stav popsal. „Viděl jsem ho, jak ležel na ulici, chtěl jsem mu pomoct, říkal do Dělnický, a pak jsem s ním nemohl hnout,“ řekl muž. Ovčáček ale v autě usnul a v cíli odmítl vystoupit. Taxikář zavolal policii.

„Byl opilý, hrozně moc. Měli s ním co dělat, aby ho dostali z auta. Nevěděl o sobě,“ popsal taxikář. Doplnil, že Ovčáček měl rozseklé obočí. Za jízdu mu stále dluží 350 korun.

Noc před jmenováním vlády

Mluvčí hlavy státu strávil noc v nemocnici těsně předtím, než Miloše Zemana čekal náročný program. Další den dopoledne prezident jmenoval na Hradě vládu Petra Fialy.

Reklama

Výběr článků

Načítám