Hlavní obsah

Sestřička okrádala důchodce v domě seniorů

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté v těchto dnech dopadli zdravotní sestřičku, která v loňském roce okrádala důchodce v jednom z pečovatelských domů na Českobudějovicku. Celkem je připravila o šperky a hotovost za více než padesát tisíc korun. Právo o případu informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner s tím, že kriminalisty kontaktovalo vedení pečovatelského domu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Občas se to stane, že si babička vzpomene na nějaký prsten či náramek, ke kterému má citový vztah a je celá nervózní, že ho nemůže zrovna najít. Než se vše ověří, zda ho třeba nedala příbuzným, vlastně se nic neděje. Případy se ale opakovaly, ztracených šperků přibývalo, a tak se vedení domu v tichosti obrátilo na českobudějovické kriminalisty,“ popisoval začátek případu Matzer.

Upozornil, že důchodcům se neztrácely jen šperky, ale dva muži se také nemohli dopočítat hotovosti v peněženkách. Kriminalisté začali vytipovávat možného zloděje mezi zaměstnanci a návštěvami. Zaměřili se i na novou sestřičku, která do domova donášela léky.

Ošetřovatelky domova seniorů Slunečnice policie obvinila z týrání

Krimi

„Policisté ji vysledovali až do zlatnictví, kupodivu nenakupovala, ale prodávala staré poškozené šperky jako zlomkové zlato. No, a to spadla klec. Z hovorné sestřičky anděla se vyklubala zákeřná straka. Minimálně v deseti případech prohledala pokoje a skříně staříčků, hledala krabičky, šperkovnice, kožené pytlíčky a odnesla si vždy jeden či dva kousky zlatých šperků, chtěla být totiž nenápadná,“ upozornil na praktiky ženy Matzner.

Kriminalisté ji obvinili z trestných činů porušování domovní svobody a pokračující krádeže. Sestřička v domově už nepracuje a za trestné činy jí hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám