Hlavní obsah

Šestnáctiletý chlapec se dvěma promile boural na Pelhřimovsku na kruhovém objezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve šestnáctiletého řidiče objevili v neděli krátce po půlnoci policisté přivolaní k nehodě na kruhovém objezdu v Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku. O pozadí události se kvůli zjevné příčině kolize nyní kromě policie zajímá i odbor sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). O případu informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Takhle skončila noční jízda mladistvého opilého řidiče

Článek

Mladík, který by si za standardních okolností musel na řidičský průkaz ještě pár měsíců počkat, jel s osobním vozem Alfa Romeo po ulici Pelhřimovská. Na kruhovém objezdu dostal smyk, který nezvládl, přejel na vyvýšený obrubník, od toho se ve smyku odmrštil, přejel přes protisměrný jízdní pruh na chodník a tam vůz naboural do budovy školy a do kabelové skříně. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

„Při dechové zkoušce ukázal displej přístroje 2,19 promile alkoholu. Přítomnost alkoholu potvrdily opakované dechové zkoušky. Mladík se následně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a poté byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,“ popsala nečekaný závěr riskantní jízdy policejní mluvčí.

Škodu vzniklou dopravní nehodou policie vyčíslila předběžně na 110 tisíc korun a mladistvý šofér je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policie samozřejmě zjišťuje i to, jak se chlapec k alkoholu dostal, což z jiného úhlu pohledu zajímá i OSPOD.

Auto na Klatovsku vylétlo z namrzlé silnice, řidička s dětmi skončily v nemocnici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám