Hlavní obsah

Šestiletý chlapec přepadl v Ostravě ženu, bil ji klackem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý případ loupežného přepadení, jehož pachatelem byl šestiletý chlapec, vyšetřuje policie v Ostravě. K útoku došlo už o letošních prázdninách, v současné době je násilník žákem prvního ročníku základní školy. Ve středu o tom informovala mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Událost začala policie vyšetřovat v polovině prázdnin, kdy 54letá žena oznámila, že ji na ulici přepadl chlapec, který po ní žádal peníze. „Poté, co neuspěl, měl peníze vymáhat a ženu opakovaně udeřit klackem. Ani tímto způsobem však podezřelý finance nezískal. Ke zranění oběti nedošlo,“ uvedla mluvčí policie.

Otřesená žena šla nejprve domů a svěřila se svým blízkým, protože nechtěla zpočátku informovat policii. Až později celou věc oznámila.

Pachatelem čerstvý absolvent mateřské školy

Podle popisu, který žena policii poskytla, se mohlo jednat o chlapce ve věku kolem dvanácti let. Kriminalisté ale postupně zjistili, že pachatelem je teprve čerstvý absolvent mateřské školy.

Vyšetřování proto končí a chlapec před soud nepůjde. „Vzhledem k věku podezřelé osoby je trestní stíhání nepřípustné. Policejní komisařka podá podnět státnímu zástupci na vypracování návrhu na zahájení řízení o uložení opatření dítěti mladšímu 15 let,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám