Hlavní obsah

Pět lidí s nevolností odvezla záchranka z hotelu v Praze. Zřejmě se otrávili jídlem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Podezření na otravu jídlem prověřují policisté v Praze. Záchranka odvezla z hotelu Comfort ve Strašnicích pět lidí, kteří si stěžovali na nevolnost. Policie zjišťuje, jak a kde přesně si lidé potíže přivodili.

Záchranka odvezla od hotelu lidi s nevolnostíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

O zásahu v úterý dopoledne v ulici Bečvárova informovala mluvčí záchranky Jana Poštová. Podle prvotních informací zdravotníci odvezli několik lidí do nemocnice kvůli tomu, že si stěžovali na nevolnost, pacienti měli zdravotní potíže, jednalo se například o zvracení.

Zdravotníkům asistovali i policisté, kteří dorazili po oznámení na linku 158. Policejní mluvčí Jan Rybanský uvedl, že na místě jsou také odborníci z hygienické stanice. Mluvčí zdůraznil, že policie teprve zjišťuje, jak lidé k potížím přišli a kde přesně k tomu došlo.

Pražská hygienická stanice později upřesnila, že zažívací potíže hlásily zhruba dvě desítky hostů hotelu, načež pět z nich skončilo v nemocnici.

Dvě ženy se přiotrávily ocúnem, spletly si ho s medvědím česnekem

Krimi

Poštová uvedla, že zdravotníci nakonec měli v péči šest lidí. „Pět z nich jsme následně odvezli do nemocnice k další péči. Všichni byli při vědomí a jednalo se vesměs o stejné potíže – celková slabost, nevolnost, zvracení,“ dodala mluvčí.

Příčiny potíží zatím nejsou známy, hygienici odebírají vzorky k laboratornímu rozboru a jsou v kontaktu s nemocnicí, kam byli převezeni lidé s nejvážnějšími potížemi.

„V této chvíli s ohledem na probíhající šetření lze pouze uvést, že se u hostů objevily potíže typu nevolnost, zvracení, střevní obtíže, kolapsové stavy,“ sdělili na webu stanice.

Zvýšená teplota u hostů prozatím zaznamenána nebyla. „Personál stravovacího provozu hotelu žádné zdravotní problémy neudává,“ doplnili hygienici.

Foto: ZZS Praha

Zásah záchranné služby ve Strašnicích kvůli nevolnosti několika lidí

Prodavačky z Brna snědly sušenky, jež dostaly od zákazníků, a skončily na JIP. Byla v nich marihuana

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám