Hlavní obsah

Servisní technik v Orlové zapojoval internet, zfetovaný zákazník mu ujel s autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastním očím nevěřil servisní technik v Orlové na Karvinsku poté, co v jednom z bytů zřídil internetové připojení. Když skončil práci, zjistil, že mu zmizelo služební auto a s ním i zákazník. Muž později tvrdil, že auto nechtěl ukrást, ale chtěl se jen projet. Policie zjistila, že je pod vlivem drog.

Servisní technik montoval internet, zákazník mu ukradl klíčky od auta a odjel.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu informovala policejní mluvčí Eva Michalíková. Zaměstnanec internetové firmy podle ní v bytě dokončil objednanou práci a pak zjistil, že mu z bundy zmizely klíče od auta a také vozidlo už na parkovišti není. Okamžitě přivolal policii. „Začala okamžitá a rychlá spolupráce mezi oznamovatelem, jeho nadřízeným a policisty. Díky zabudovanému modulu GPS jsme mohli sledovat pohyb vozidla,“ uvedla mluvčí. Auto nakonec objevila hlídka v Heřmanicích.

Ve voze se kromě řidiče nacházel i jeho spolujezdec. „Řidič se hájil slovy, že se chtěl jen povozit. Při cestě měl přibrat svého příbuzného s tím, že se projedou. Údajně měl v plánu auto vrátit do doby, než servisní technik dokončí svou činnost,“ dodala mluvčí.

Perličkou je i to, že šestatřicetiletý muž není držitelem řidičského oprávnění, navíc mu vyšel pozitivní test na drogy. A aby toho nebylo málo, při své projížďce u auta poškrábal karosérii a disk jednoho z kol. Za trestný čin neoprávněné užívání cizí věci mu teď hrozí až dva roky vězení.

Auto v Brně se převrátilo na střechu přímo před hlídkou strážníků. Ti zveřejnili video

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám