Hlavní obsah

Na radu podvodníka nastrkal muž z Olomoucka do bitcoinmatu statisíce korun. Přišel o ně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

O úspory přišel pětapadesátiletý muž z Olomoucka, když minulý týden uvěřil falešnému bankéři, že byl jeho účet v bance napaden. Navíc bude muset splácet úvěr, který si sjednal. Peníze nastrkal do bitcoinmatu. Novinky o případu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Bitcoinmat (ilustrační foto)

Článek

„Pod smyšlenou legendou o napadeném bankovním účtu podvodník přesvědčil muže nejen k výběru 170 tisíc korun z jeho běžného účtu, ale přiměl jej i k vyřízení bankovního úvěru ve výši 200 tisíc korun,“ uvedl mluvčí.

Oklamaný muž ve strachu, aby nepřišel o své peníze, plnil instrukce falešného bankéře. Na jeho pokyn poté všechny peníze vložil do bitcoinmatu v obchodním centru u Olomouce.

„Až poté si uvědomil, že naletěl podvodníkovi, který jej připravil nejen o úspory, ale navíc jej na léta zadlužil. Pachateli hrozí za přečin podvodu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ konstatoval Hejtman.

„Nebavte se s neznámým volajícím o svém údajně napadeném bankovním účtu a ihned zavěste. Pokud máte pochybnosti o napadeném účtu, zavolejte do banky nebo zajděte do její pobočky,“ přidal radu na závěr policejní mluvčí.

Senior z Jesenicka uvěřil, že má na účtu tisíce dolarů. Přišel o půl milionu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám