Hlavní obsah

Seniorka z Olomouce uvěřila, že má napadený účet. Přišla o úspory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Báchorce o tom, že jí někdo napadl bankovní účet s cílem jej zneužít, uvěřila seniorka z Olomouce. Stálo ji to bezmála čtvrt milionu korun. Novinky ve čtvrtek o případu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Oklamaná seniorka se podle ní dostavila oznámit tuto událost na jednu olomouckou policejní služebnu ve středu.

„Uvedla, že jí koncem minulého týdne telefonicky kontaktovala pracovnice banky a informovala ji, že měl někdo zneužít její účet s tím, že ji přepojí na bezpečnostní oddělení,“ uvedla mluvčí.

Jak domnělá pracovnice banky řekla, tak se i stalo, a seniorka byla přepojena na linku, kde s ní dál rozmlouval odborník na bezpečnost.

Policie rozprášila gang falešných bankéřů. Lidi obrali o 195 milionů

Krimi

Poradil jí a přemluvil ji, aby ze svého účtu převedla finanční prostředky na jiné dva bankovní účty. Na jeho radu se tak stalo a žena přes 230 tisíc korun poslala.

„Až o několik dní později jí došlo, že se stala obětí podvodníka, a s tím také přišla na policejní oddělení a podala trestní oznámení. Případ evidujeme pro trestný čin podvodu,“ doplnila policejní mluvčí.

Falešný bankéř podvedl již jednou podvedené. A dokonce je přiměl vzít si úvěr

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám