Hlavní obsah

Falešný bankéř podvedl již jednou podvedené. A dokonce je přiměl vzít si úvěr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou bylo málo. Manželé z Břeclavska, které již napálil podvodník při fiktivních obchodech na internetu, se nechali napálit znovu. Uvěřili legendě, že se dostanou k penězům z prvního podvodu. Přišli o půl milionu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na internetu manželé narazili na inzerát slibující snadný zisk. Poslali pět tisíc korun a dostali odkaz na web ukazující, jak roste zisk. Následovala telefonická nabídka nových investic. Volal jim osobní bankéř.

„Poměrně direktivním stylem jim sdělil, že pokud chtějí dál zhodnocovat své peníze, mohou tak činit jedině přes něj. A musí mu umožnit vzdálený přístup do počítače. Protože už dříve podvodníkům naletěli, další investici odmítli,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Měli smůlu, narazili na výmluvného zloděje. Nalákal je, že jim pomůže dostat se k penězům z předchozí investice. Stačí jen málo, zaplatit poplatek. „Manželé víc peněz neměli, proto je navedl k sjednání dvou úvěrů ve výši téměř půl milionu korun. Dokonce jim pomohl se sjednáním, manželé mu umožnili vzdálený přístup do počítače,“ dodal mluvčí.

Půjčené peníze manželé poslali na neznámé účty. Tak se podle bankéře dostali do pořadníku osob, kterým mají být vráceny peníze. „Manžele potom využíval i k přeposílání peněz od dalších podvedených. Vytvářel v nich dojem, že jim pomáhá a posílá peníze, aby si mohli zaplatit posun v seznamu čekatelů na odškodnění na první místa,“ dodal mluvčí.

Bankovní operace ukončili až policisté, účet nechali zablokovat. Znovu podvedeným zůstal jen dluh a oči pro pláč.

Ukrajina vydala do ČR pětici stíhanou za „falešného bankéře“

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám