Hlavní obsah

Seniorka v Brně upadla na ulici, u sebe měla skoro půl milionu v obálkách

– Brno

Téměř devadesátiletá žena se ve středu vydala do brněnských ulic. Při své cestě upadla, ovšem naštěstí ochotná svědkyně ženu zvedla, donesla jí židli a přivolala strážníky. Ti zjistili, že seniorka sice na první pohled vypadala v pořádku, ovšem působila poněkud zmateně, navíc u sebe měla několik obálek naditých bankovkami.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci se starší dámou zapředli hovor, ale přestože tělesně vypadala v pořádku a působila vitálně, mluvila velmi zmateně. Stěžovala si také na bolesti hlavy a závratě, a tak strážníci požádali o příjezd zdravotníky,“ popsal v pátek případ mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

„Když všichni společně pomáhali ženě najít její kartu z pojišťovny, postřehli, že u sebe má několik obálek naditých hotovostí. Seniorka ale sama netušila, jak s nimi chtěla naložit, a tak strážníci pro jistotu asistovali i při jejím převozu do nemocnice,“ zmínil mluvčí.

Žena měla v peněžence číslo na syna a souhlasila, aby byl přivolán do nemocnice na oddělení.

„Tam se dohodli, že hotovost si od ní pro jistotu převezme. V přítomnosti hlídky přepočítal částku, která se blížila půl milionu korun. Strážníci všechny okolnosti i samotné převzetí pečlivě zadokumentovali a žena zůstala v péči lékařů,“ dodal Ghanem. K čemu měly peníze sloužit, není známo.

Žena v Přerově přepadla seniorku, ukradla jí maltézského psíka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám