Hlavní obsah

Seniorka se chtěla odvděčit za dopadení lupiče, policistům poslala deset tisíc

• Aktualizováno
Právo, hon

Velké překvapení zažil před několika dny šéf novojičínské policie po otevření obálky, ve které se nacházelo deset tisícikorun. Kromě peněz mu přišel i děkovný dopis od seniorky s vysvětlením, že jde o odměnu pro novojičínské policisty za vypátrání lupiče, který ženu loni v srpnu přepadl. Policie ženě peníze vrátila.

Foto: Policie ČR

Šéf novojičínské policie Miloslav Steiner ženě osobně vrátil zaslané peníze a poděkoval jí za důvěru v policii.

Článek

O neobvyklém případu informoval ve středu mluvčí novojičínské policie Petr Gřes. „Poškozená okradená paní začátkem roku poslala k rukám vedoucího Územního odboru v Novém Jičíně ručně psaný děkovný dopis s další obálkou, v které bylo 10 tisíc korun jako tzv. nálezné určené pro policisty. Dnešního dne plukovník Miloslav Steiner osobně okradené paní peníze vrátil s poděkováním za vyslovenou důvěru a za ocenění policistů za jejich práci,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Šéf novojičínské policie Miloslav Steiner ženě osobně vrátil zaslané peníze a poděkoval jí za důvěru v policii.

Přepadení se odehrálo loni v srpnu na Bezručově ulici v Novém Jičíně. Zloděj si vyhlédl seniorku, pak jí vytrhl kabelku a utekl. Žena poté došla k novinovému stánku, kde požádala obsluhu o přivolání policie.

Díky dobrému popisu byl později zloděj zadržen v jednom z nedalekých barů. Ke krádeži se přiznal. Ukradené věci měl u sebe s výjimkou kabelky, kterou mezitím vyhodil do popelnice. „Zloděj již byl soudem za provedený skutek odsouzen na šest měsíců s podmíněným odkladem na 4 roky,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám