Hlavní obsah

Senior znásilnil podle obžaloby zdrogovanou 12letou dívku. Je to msta, hájí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

„Bylo to na mě šikovně hozeno,“ hájí se u Krajského soudu v Českých Budějovicích 72letý muž z malé vesničky na jihu Čech, který podle obžaloby znásilnil 12letou dívku. Mělo se to stát loni v červnu na jeho statku při jednom z večírků s mládeží. Muž už byl několikrát odsouzený za mravnostní delikty na dívkách mladších patnácti let.

Obžalovaný muž u Krajského soudu v Českých BudějovicíchVideo: Pavel Orholz, Novinky

 
Článek

Ze znaleckých posudků vyplynulo, že obžalovaný může mít rozostřené vnímání stáří i pohlaví lidí.

„Projevy naznačují možnost atypické sexuality. U dospělého jedince se předpokládá dobrá schopnost rozlišovat různé lidi z hlediska věku, u posuzovaného ti druzí lidé jako kdyby byli rozostřeni z hlediska pohlaví a věku,“ uvedl v pondělí u soudu znalec z oboru klinické psychologie Václav Šnorek.

V hodnocení osobnosti upozornil i na mužovu inteligenci. „Posuzovaný disponuje intelektovými schopnostmi nad úrovní průměru. Skutečně se jedná o velmi intelektuálně zdatného jedince, a také díky tomu se dokáže zpravidla zorientovat v nových podmínkách,“ podotkl Šnorek.

Znásilnění přihlíželi dva mladíci

Podle státní zástupkyně Dagmar Šimákové muž loni v noci na 4. června zneužil dvanáctiletou dívku, která byla paralyzovaná drogami, a pokusil se o pohlavní styk. Tomu měli mezi druhou a čtvrtou hodinou ráno přihlížet i dva mladíci, kteří se tím bavili. Dívka o celé události řekla matce a vše nahlásily policii.

Nevlastní vnučce sahal na prsa a třel si její rukou přirození. Půjde na tři roky za mříže

Krimi

Na statku u seniora se v jihočeské vesničce pravidelně scházela mládež. Popíjeli alkohol a brali drogy.

Obžalovaný senior u soudu vinu odmítl. Brání se tím, že prý celou kauzu na něj ušili mladí, kterých se chtěl zbavit. „Bylo to na mě šikovně hozeno, aby se mě zbavili. Byly tam samé drogy, alkohol a fet. Je to msta, že jsem je chtěl omezovat,“ zmínil u soudu muž, který však odmítl jinak vypovídat.

Dívka, která je v tomto případě obětí, prý měla problematické chování a byla i v ústavu a podle mužova obhájce je její výpověď nevěrohodná.

Před stykem si prý dala sedm odměrek látky fenibut, která se používá jako doplněk stravy při stresu a pro nabuzení dobré nálady a spadá mezi rekreační drogy. K tomu kouřila marihuanu a ve své výpovědi policistům uvedla, že se nemohla znásilnění bránit, protože byla paralyzovaná.

„Byla jsem bezmocná, trochu se bránila, ale nemohla jsem ani chodit. Vytáhl ze mě menstruační tampon, používám ho od jedenácti let. Dva kluci byli u toho,“ vypověděla dívka. Soudní znalec Jozef Gottwald připustil, že bezmocnost dívky po užití zmíněných drog je možná.

K činu mělo dojít na malé vesnici a dívka se prý následně musela i s matkou přestěhovat, protože někteří místní se muže zastávali.

Ze soudního jednání také vyplynulo, že muž byl už několikrát soudně trestán za mravnostní delikty. Poprvé to bylo už v 70. letech minulého století. Za znásilnění mu hrozí až 12 let vězení. Soudní jednání bude pokračovat v úterý.

Nejvyšší žalobce dovolání v případu znásilňované dívky nepodá, podmínka pro otčíma platí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám