Hlavní obsah

Senior vjel na přejezd na Jihlavsku vzdor výstraze, těžce zraněného ho odvezl vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlávka

S těžkými zraněními odvezl záchranářský vrtulník 74letého řidiče osobního auta, který vjel na železničním přejezdu na Jihlavsku do cesty vlaku. Na ten přitom podle policie upozorňovala červená výstražná světla. Okolnosti nehody policisté dál vyšetřují.

Foto: Mapy.cz

Železniční přejezd u obce Jihlávka

Článek

O páteční nehodě v neděli informovala mluvčí policie Dana Čírtková. „Čtyřiasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Škoda Fabia projížděl kolem 15. hodiny po komunikaci III/13418 ve směru jízdy od obce Horní Dubenky do obce Jihlávka,“ uvedla mluvčí.

Řidič vjel na železniční přejezd, ačkoli podle vyšetřovatelů blikající červená světla dávala vědět o přijíždějící vlakové soupravě. Následoval střet, kdy vlak složený z lokomotivy a nákladního vagonu vrazil do přední části auta.

Senior utrpěl při nehodě těžká zranění a do nemocnice ho přepravil vrtulník záchranky. Nikdo další se nezranil.

V Budišově na Třebíčsku srazil vlak osobní auto

Krimi

Škodu na fabii vyšetřovatelé vyčíslili na 60 tisíc korun s tím, že auto bylo na odpis, na vlaku se pak mělo jednat o škodu za zhruba 200 tisíc.

„Policisté provedli u řidiče osobního vozidla i strojvedoucího vlaku dechovou zkoušku s negativními výsledky. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření policistů z dopravního inspektorátu Jihlava,“ dodala Čírtková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám