Hlavní obsah

Senior si vyrazil na elektrokole. Uvízl v bahně a hledal ho vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník s termovizí objevil seniora (79), který se v úterý vydal na výlet elektrokolem, ale nakonec uvízl v bahně v těžko přístupném terénu na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Právo o tom ve středu informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Seniora našel vrtulník.Video: Policie ČR

 
Článek

Policisté se podle ní dozvěděli o seniorovi, který byl pohřešován, krátce po 15. hodině. Muž odjel kolem poledne ze své chaty nedaleko Moravského Berouna na Olomoucku na elektrickém jízdním kole neznámo kam.

„Policisté s mužem navázali telefonický hovor, během kterého jim uvedl, že zapadl do bláta někde v lese a nedaří se mu dostat se ven. S ohledem na to, že senior nebyl plně orientován v čase a prostoru, jim nebyl schopen uvést bližší určení místa, na kterém se nachází,“ uvedla mluvčí.

Na Olomoucku pobíhá nandu pampový

Krimi

Do pátrací akce, která probíhala v okolí Moravského Berouna a Bruntálu, se zapojili nejen policisté, ale i policejní vrtulník. Právě díky němu byl nakonec muž v pozdních večerních hodinách nalezen zaklíněn pod jízdním kolem v bahnitém, těžce přístupném lesním terénu.

„Vyčerpaného seniora policisté vyprostili a přemístili na lesní cestu, kde se jej ujali zdravotníci, kteří jej transportovali do nemocnice,“ doplnila Vaňharová.

Reklama

Výběr článků

Načítám