Hlavní obsah

Senior na Jablonecku místo rozjezdu v kopci couval a posadil auto do plotu. Nadýchal přes promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké Hamry

Autem havarovaným v plotu u rodinného domu skončil manévr 81letého řidiče na Jablonecku. Původně stál ve stoupání a chtěl zamířit k železničnímu přejezdu, který měl před sebou, ten se mu ale začal vzdalovat, protože vozidlo místo rozjetí couvalo. Nehodu ustál bez zranění, incident ale má dohru v podobě trestního řízení, nadýchal totiž 1,6 promile.

Foto: Policie ČR

Následky nehody 81letého řidiče s 1,6 promile ve Velkých Hamrech na Jablonecku

Článek

Senior za volantem auta značky Hyundai Atos se v úterý krátce před 15:00 dostal do problémů poblíž železniční stanice ve Velkých Hamrech v okrese Jablonec nad Nisou.

„Jednaosmdesátiletý řidič s vozidlem jel ve směru od centra, kde ve stoupání při rozjíždění před železničním přejezdem nezvládl řízení a začal couvat, přičemž narazil do dvou kamenných patníků a plotu u přilehlého domu,“ informovala ve středu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Nehoda se obešla bez zranění, vzhledem k seniorskému věku a okolnostem nehody ale záchranka šoféra odvezla na preventivní vyšetření do nemocnice.

Senior jel po D5 přes 20 kilometrů v protisměru. Asi vyjel špatně od benzinky

Krimi

„Před tím ovšem policisté na místě provedenou dechovou zkouškou naměřili hodnotu alkoholu 1,67 promile a zadrželi mu řidičský průkaz,“ zmínila mluvčí s tím, že dopravní policie případ prověřuje jako ohrožení pod vlivem návykové látky.

Co bylo přímou příčinou toho, že vozidlo místo jízdy dopředu couvalo, zatím není zřejmé, okolnosti nehody policie dál prověřuje.

Zmatkující senior otočil před tunelem v Brně auto do protisměru, zachytila to kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám