Hlavní obsah

Senior jel po D5 přes 20 kilometrů v protisměru. Asi vyjel špatně od benzinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Devětaosmdesátiletý německý řidič urazil po dálnici D5 na Tachovsku více než 20 kilometrů v protisměru. Když ale senior uviděl policisty, začal couvat, s autem se otočil a ujížděl před nimi. Hlídka ho nakonec dostihla, muž byl velmi zmatený a své jednání nedokázal vysvětlit.

Auto v protisměru na D5Video: Policie ČR

 
Článek

Událost se stala ve středu před jedenáctou hodinou večer, policie o ní informovala až v pátek. Na tísňovou linku 158 volalo několik lidí, že kolem 112. kilometru z Prahy na Rozvadov vidí osobní automobil v protisměru.

Na místo okamžitě vyjela hlídka z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra. „Kolegové vozidlo, které mířilo na Plzeň, předstihli. Na nejbližším exitu přejeli do protisměru a kvůli bezpečnosti chtěli zastavit dopravu. Řidič vozidla ale začal z nepochopitelných důvodů couvat, na dálnici se otočil a už ve správném směru pokračoval na Prahu,“ popsal policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Foto: PČR

Zmatený senior ujel po dálnici více než 20 kilometrů v protisměru.

Hlídka se okamžitě za automobilem vydala a zanedlouho ho v odstavném pruhu zastavila. „Vystoupil devětaosmdesátiletý muž z Německa, který byl velice zmatený a své chování nedokázal vysvětlit. Uvedl pouze, že nemá žádnou rodinu a nechce znovu usednout za volant,“ sdělil Hodan.

Doplnil, že seniorovi zavolali odtahovou službu, jež ho i s vozem přepravila zpátky do Německa. „Jeho jízdu jsme vyhodnotili jako přestupek, kterým se bude zabývat příslušný úřad. Dechová zkouška byla negativní. Jako možné vysvětlení jeho počínání je to, že špatně vyjel z čerpací stanice,“ řekl mluvčí.

Foto: PČR

Zmatený senior ujel po dálnici více než 20 kilometrů v protisměru.

Upozornil, že jízda v protisměru je velice nebezpečná. „Letos jde už o pátý případ na dálnici D5 v Plzeňském kraji. Tentokrát se nám podařilo auto zastavit a řidiče ztotožnit,“ uzavřel.

Řidič se na dálnici D1 otočil a pokračoval v protisměru. Hledá ho policie

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám