Hlavní obsah

Senior dostal infarkt v bance u přepážky

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do banky v Olšanské ulici v Praze na Žižkově byli v pondělí před desátou hodinou dopoledne přivoláni záchranáři. Sedmašedesátiletého muže u bankovní přepážky postihl akutní infarkt myokardu a došlo k náhlé zástavě krevního oběhu. Byl převezen do nemocnice, kde zemřel.

Článek

Zákazníci a zaměstnanci banky poskytli podle telefonických pokynů dispečerky záchranářské linky nepřímou srdeční masáž, dokud nepřijeli záchranáři.

"Pacient byl napojen na přístroj zajišťující mechanickou masáž srdce i během transportu a předání do nemocnice. Zároveň byla použita metoda mírné hypotermie, která spočívá v ochlazení pacienta na teplotu 32-34 stupňů Celsia, kdy se současně sníží i metabolické nároky mozkových buněk a tím se umožní jejich rychlá regenerace," popsala zásah mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Senior byl rovnou předán k operačnímu zákroku na katetrizační sál vinohradské nemocnice. "I přes veškerou snahu lékařů pacient na sále zemřel," doplnil mluvčí nemocnice Lukáš Matýsek.

Reklama

Výběr článků

Načítám