Hlavní obsah

Šéf policistů z Blatné se zastřelil na záchodě státního zastupitelství

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blatná
Aktualizováno

Šéf policistů v Blatné se v úterý dopoledne zastřelil přímo v budově státního zastupitelství ve Strakonicích. Podle neoficiálních informací stojí za sebevraždou jeho osobní problémy a sousedské spory v jedné z obcí u Blatné na Strakonicku.

Foto: Pavel Orholz, Právo

V této budově státního zastupitelství, kde v přízemí sídlí i probační a mediační služba, se policista zastřelil.

Článek

Smrt Právu potvrdili policisté, ale vzhledem k tragickým okolnostem se nechtějí k případu vyjadřovat. „Mohu pouze potvrdit, že zemřel tragickou smrtí a vzhledem k okolnostem a rodině se nebude policie k případu vyjadřovat,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Vedoucí blatenských policistů prý v úterý dopoledne odešel na záchod v budově zastupitelského úřadu a tam se střelil do hlavy.

„Byl to skvělý, pracovitý člověk, ale v posledních letech toho měl psychicky opravdu hodně,“ řekl Právu zdroj z mužova okolí. Blatenským policistům šéfoval pět let.

V případu byla nařízena soudní pitva, která určí další okolnosti jeho smrti. Případ dál vyšetřují policisté.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Budova státního zastupitelství ve Strakonicích.

Muž spáchal sebevraždu přímo ve službě a než odešel na toalety, kde se zabil, měl jednání na oddělení probační a mediační služby.

Šestačtyřicetiletý vedoucí blatenských policistů působil také v zastupitelstvu města. Jak Právu upřesnil další zdroj z jeho okolí, sousedský spor začal už před lety a hodně ho vyčerpával. Dokonce se kauza řešila i v televizním publicistickém pořadu.

„Snažil se všem pomáhat, a když viděl, jak se u sousedů topí ovce, přeskočil plot a zachránil jí. Majitelka domu na něj ale podala trestní oznámení za to, že jí vnikl bez povolení na pozemek. Spory s touto ženou pak dále pokračovaly,“ popsal problémy muže jeden z jeho dobrý známých.

Reklama

Výběr článků

Načítám