Hlavní obsah

Sedmileté děti zkopaly na Mladoboleslavsku devítiletého chlapce. Požadovaly peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletého chlapce napadli na Mladoboleslavsku dva sedmiletí hoši. Podle policie chtěli peníze, a když jim je chlapec nevydal, zbili ho. Trestně stíháni být nemohou, lze jim ale uložit výchovné opatření.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se odehrál 5. září na třídě Osvobozených politických vězňů v Benátkách nad Jizerou. Chlapci si svou oběť podle policie vyhlédli a nějakou dobu ji pronásledovali. Pak hocha zastavili a požadovali peníze.

„Poškozený u sebe žádné peníze neměl, to jim i řekl a pokračoval v cestě domů. S tím se ale nechtěli smířit a pronásledovali poškozeného dál a opakovaně ho vyzvali, aby jim peníze vydal, ten se z obavy dal na útěk,“ uvedla mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Chlapci ho ale dohnali, podkopli mu nohy a napadali ho kopanci a údery do rukou. Poškozený se jim vysmekl a utekl domů. Útočníci zmizeli. Po několika dnech se je ale podařilo dohledat. Šlo o sedmileté chlapce z Benátek.

Do řeky Jizery svrhl nevidomého člověka. Policie ho obvinila z vraždy

Krimi

Případ policisté kvalifikovali jako loupež, ale vzhledem k nízkému věku byl odložen. Policie však bude navrhovat uložení výchovných opatření.

Nejen kvůli tomuto incidentu se v Benátkách nad Jizerou konala schůzka představitelů města, orgánu právní ochrany dětí, úřadu práce a policie.

„Všichni účastníci jednání se jednoznačně shodli, že je třeba proti zhoršující se situaci neprodleně zakročit a přijmout taková opatření, která pomohou rychle a komplexně celou situaci včas vyřešit. Každá z institucí se v první řadě zaměří na několik zásadních faktorů, které mají vliv na kvalitu života občanů,“ uvedla mluvčí policie.

Jednotlivé instituce se mají zaměřit na rodiče a příjemce dávek. Zapojeny mají být také neziskové organizace, které se specializují na odborné sociální poradenství.

Pohřešovaného nevidomého muže z Mladoboleslavska našli mrtvého v řece

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám