Hlavní obsah

Z mrakodrapu ve Zlíně skočil mladý muž, na místě zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Mladý muž ve čtvrtek dopoledne skočil z nejvyššího patra mrakodrapu ve Zlíně, kde sídlí krajský úřad. Na místě podlehl vážným zraněním, lékaři už mu neměli jak pomoci. Případ řeší policie, podle ní nebylo zjištěno cizí zavinění.

Foto: Mapy.cz

Mrakodrap ve Zlíně, kde sídlí krajský úřad

Článek

Mluvčí policie Monika Kozumplíková Novinkám sdělila, že k tragédii došlo dopoledne, kdy mladý muž skočil z nejvyššího, 16. patra budovy. V tomto podlaží je rovněž kavárna a terasa.

Na místě jsou policisté, kteří zjišťují okolnosti případu. Věk zemřelého mluvčí neupřesnila, hovořila pouze o mladém muži. Po pádu utrpěl natolik vážná zranění, že oživovací pokusy záchranářů už byly bezúspěšné.

S ohledem na pozůstalé nebude policie sdělovat podrobnosti. Kozumplíková pouze potvrdila, že při ohledání místa tragédie kriminalisté nezjistili cizí zavinění. Vše zatím nasvědčuje sebevraždě.

Napadl sekyrou rodinu, pro nepříčetnost nebyl stíhán. Na Vánoce skočil na Brněnsku z rozhledny

Krimi

Podle zjištění Práva se nejednalo o žádného z pracovníků hejtmanství či finančního úřadu. Muž tak zřejmě vešel do budovy s jasným cílem skoncovat se životem.

„Mohu potvrdit, že k události došlo. Žádné další informace nemáme, nevíme ani, o koho šlo. Věc je v šetření policie,“ podotkla mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

Mladý muž musel před svým činem překonat ocelovou síť, která je rozmístěna po celém obvodu terasy v posledním, šestnáctém patře bývalé správní budovy firmy Baťa a později Svitu. A také široký betonový panel, který je po celém obvodu na okrajích terasy.

„Není jednoduché překonat tyto zábrany, které mají odradit lidi od podobných činů,“ sdělil Právu jeden ze zaměstnanců úřadu.

Dramatická záchrana na mostě u Prahy. Policista zachytil sebevraha, který uklouzl

Krimi

Nejedná se přitom o první případ sebevraždy skokem z terasy zlínského mrakodrapu. Aby se těmto událostem předešlo, už v roce 2013 rozmístil po obvodu veřejně přístupné poloviny terasy mrakodrapu Zlínský kraj ocelovou síť.

Při rekonstrukci šestnáctého patra v roce 2019 pak nechalo hejtmanství obehnat celý obvod touto pevnou sítí, která vyplňuje každý prostor mezi zábradlím, sloupy a horním obvodovým betonovým panelem.

Incident rovněž připomněl podobnou tragickou událost, která se stala loni v červenci na stejném místě. Střelec nejprve zabil svou bývalou přítelkyni, která pracovala na krajském úřadě, a poté obrátil zbraň proti sobě. Vyšetřování vraždy a následné sebevraždy policisté později odložili.

Muž skočil z mostu na Břeclavsku přímo na koleje

Krimi

Reklama

Související témata:
Baťův mrakodrap

Výběr článků

Načítám