Hlavní obsah

Napadl sekyrou rodinu, pro nepříčetnost nebyl stíhán. Na Vánoce skočil na Brněnsku z rozhledny

Muž, který předloni v říjnu napadl v Tišnově na Brněnsku pět členů své rodiny sekyrou, spáchal podle serveru Blesk.cz sebevraždu. Server uvedl, že muž skočil o vánočních svátcích z místní rozhledny.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí David Chaloupka potvrdil, že se policie v Tišnově zabývá úmrtím muže, nepotvrdil ale, že šlo o dotyčného útočníka.

Podle Blesku se útočník měl na druhý svátek vánoční vrátit do léčebny. Místo toho si ale vybral rozhlednu na okraji Tišnova, ze které skočil.

„Zjišťujeme okolnosti úmrtí muže. Jednou z verzí je, že se rozhodl ukončit svůj život. Nic nenasvědčuje tomu, že by měla na jeho smrti podíl nějaká další osoba,“ řekl Chaloupka.

Muž na pět členů rodiny zaútočil předloni v říjnu. Policie ho druhý den zatkla a obvinila z pokusu o vraždu, hrozilo mu 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Česká televize loni v srpnu uvedla, že trestní stíhání obviněného se zastavuje, protože nebyl v době činu pro nepříčetnost trestně odpovědný.

Vyplývalo to z usnesení Krajského státního zastupitelství v Brně. Muž se léčil v psychiatrické nemocnici Brno a od srpna měl i vycházky.

Z usnesení podle ČT vyplývalo, že muž trpí a v době činu trpěl závažnou duševní poruchou, poruchou s bludy a nebyl schopný své jednání ovládat. I proto mu soud na návrh zastupitelství uložil ochranné psychiatrické léčení v ústavní formě.

Muž, který napadl členy rodiny sekerou, nebude stíhán

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám