Hlavní obsah

Sbírám cizí platební karty, tvrdil strážníkům přistižený muž v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážník sledující kamery kontroloval v úterý před půl čtvrtou ráno centrum Brna a na rohu Zámečnické ulice si všiml bezvládně ležícího mladíka. Nad ním se skláněl jiný muž, který mu však nijak nepomáhal. Místo toho mu pečlivě prohledával kapsy a postupně z nich vytáhl peněženku a ještě jeden předmět.

Kamera v Brně zachytila zloděje při činu.Video: MP Brno

 
Článek

„Víc se o nehybného muže nezajímal a nechal ho ležet na studené dlažbě. Nedošel však dál než na druhý konec náměstí, kde ho zastavila hlídka městské policie,“ popsal situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Muž strážníky ujišťoval, že mladíka okradl pouze o oplatku. Dříve, než si hlídka mohla jeho tvrzení ověřit, vypadla muži z kapsy peněženka. Vysvětloval, že patří jemu, a různorodé platební karty na cizí jména v ní nosí, protože je sběratel.

Složitou domluvu však měla i druhá hlídka městské policie s okradeným mladíkem. „Nejprve nesprávně tvrdil, že teď právě se jmenuje Boháč, a na křestní jméno si nemohl vzpomenout. Při dotazu na adresu vytrvale opakoval datum svého narození a město, kde bydlí, bylo podle něj buďto srpen, nebo září. Díky trpělivosti strážníků měl čas se zorientovat a během několika minut začal bez problémů komunikovat,“ přiblížil poněkud komickou situaci mluvčí.

Při krádeži přistižený osmatřicetiletý muž je podezřelý z trestného činu. „Platilo by to i v případě, že by okradenému vzal jen balíček sušenek, který původně ukazoval strážníkům. Kapesní krádež je totiž trestným činem bez ohledu na výši škody,“ vysvětlil Jakub Ghanem.

Kradl s družkou v prodejně, pracovníka ostrahy bodl muž v Hranicích nožem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám