Hlavní obsah

Sápal se vstříc plamenům. Stavení na Hodonínsku někdo úmyslně zapálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uhřice

Takřka jen ohořelé torzo zůstalo z rodinného domu v Uhřicích na Hodonínsku poté, co stavení začalo v sobotu odpoledne hořet. Do domu se i přes plameny snažil dostat jeho obyvatel, hasiči jej tak museli z hořícího a zakouřeného objektu vyvést. Muž skončil v nemocnici. Podle hasičů dům zřejmě někdo úmyslně zapálil

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Novinky

Obyvatele domu museli z hořícího stavení doprovodit hasiči

Článek

Hořet začalo krátce po druhé hodině odpolední. „Při příjezdu hasičů byl rodinný dům z velké části zasažen požárem. Před domem se nacházel jeho obyvatel, který se však do domu vracel. Hasiči jej proto museli z objektu vyvést. Skončil v péči záchranářů a po ošetření byl odvezen do nemocnice,“ popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Po necelé hodině od nahlášení už byl požár pod kontrolou. „Následovalo rozebírání ohořelých částí střešní konstrukce a pomocí traktorbagru, který poskytla obec, byla stržena část štítové zdi a ohořelé trámy hrozící pádem,“ podotkl mluvčí hasičů.

„Náš vyšetřovatel aktuálně pracuje s verzí úmyslného zapálení. Škoda je předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun,“ dodal Mikoška.

Na Strakonicku hořel karavan. Uvnitř se našlo torzo lidského těla

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám