Hlavní obsah

Sanitka se v Chebu srazila s dodávkou, ta smetla chodkyni a cyklistku

– Karlovy Vary
Právo, vor

Ve středu po 10. hodině se stala dopravní nehoda sanitního vozidla a nákladní dodávky na křižovatce Evropské a Valdštejnovy v Chebu. Sanitka přitom jela se zapnutým majákem. Při nehodě došlo také ke zranění kolem projíždějící cyklistky a procházející chodkyně.

Článek

„Na místě se srazilo vozidlo rychlé záchranné služby a menšího nákladního vozidla, které nedalo sanitce se zapnutými majáky přednost,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Andrea Kávová.

„Odmrštěné nákladní vozidlo zranilo chodkyni a cyklistku,“ pokračovala. „Těžce zraněnou cyklistku jsme transportovali vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí karlovarské záchranky Barbora Silná. Žena utrpěla řadu poranění, zejména na hlavě.

„Zraněná chodkyně byla s podezřením na otřes mozku převezena na chirurgické oddělení chebské nemocnice,“ pokračovala mluvčí záchranky.

„Po návratu na základnu v důsledku stresu zkolaboval řidič sanitního vozidla,“ uvedla Silná, podle které v sanitním voze nebyl při nehodě nikdo zraněn. Bez zranění vyvázl rovněž řidič dodávky, který nehodu způsobil, když nedal v křižovatce přednost zasahující sanitce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám