Hlavní obsah

Sanitka mířila k zraněnému motorkáři, po cestě se srazila s jelenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Cestu záchranářů, kteří o víkendu na Šumavě mířili na pomoc těžce zraněnému motorkáři, předčasně ukončila srážka se zvířetem. Když sanitka záchranné služby Plzeňského kraje projížděla lesem, vběhl jí do cesty jelen. Zvíře kolizi, kterou natočila kamera na palubní desce auta, nepřežilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Sanitka na Šumavě srazila jelenaVideo: ZZS Plzeňského kraje

 
Článek

Sanitka mířila v sobotu k nehodě motorkáře u Modravy na Klatovsku. K havárii vyrazil také vrtulník, který nakonec motoristu s poraněnýma nohama převezl do nemocnice.

Jak informoval mluvčí záchranné služby Martin Brejcha, jelen vběhl sanitce do cesty při průjezdu lesem a řidič srážce nemohl nijak zabránit. Poněvadž jsou záchranáři na takové situace cvičeni, šofér nestrhl volant, ale držel vůz ve směru jízdy.

„Ve velké rychlosti střetu pravděpodobně nezabráníte, ale dostanete smyk a buď skončíte v kotrmelcích v poli, nebo v horším případě čelně ve stromě. Záchranná služba má právě s následky takových manévrů bohaté zkušenosti,“ konstatoval Brejcha.

Podle něj bude sanitka několik týdnů mimo provoz, škoda byla vyčíslena na více než 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám