Hlavní obsah

S vodáky se na Hodonínsku převrhla kanoe. Muž tonul, děti se ve vodě držely kamenů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři vodáky ve středu ve Vnorovech na Hodonínsku zachránili jihomoravští hasiči. Se třemi dětmi a jedním mužem se tam odpoledne převrhla loďka na řece Morava. Muž tonul, ale jeho stav byl při převozu do nemocnice stabilizovaný. Děti byly spíš podchlazené. Uvedli to mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš a vedoucí operačního střediska záchranářů Barbora Truksová Zuchová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba (ilustrační foto)

Článek

Hasiči do Vnorov vyrazili po 16:30, s člunem i s vrtulníkem. „Dostali jsme oznámení, že se převrhla kánoe s pěti lidmi. Na místě byli ve vodě už jen čtyři lidé, kteří se drželi za kameny. Zřejmě sjížděli nějakou malou hráz a nepodařilo se jim to,” uvedl Jirouš.

Truksová Zuchová dodala, že děti při jejich příjezdu nebyly v ohrožení života, ale spíše podchlazené. U jednoho měli zdravotníci podezření na vdechnutí vody.

Tonoucí ženu oživili po dvaceti minutách

Krimi

Jihomoravští záchranáři od začátku června vyjížděli zhruba k desítce případů tonutí. Jeden člověk zemřel.

Podle aktuálních informací letos dosud v ČR zemřeli tři vodáci. Muž a dívka zemřeli v polovině července po převrácení raftu u Českého Šternberka na Benešovsku. Sjíždění Otavy nepřežila žena, která 4. července spadla do vody z převrácené kánoe. Podařilo se ji oživit, ale později v nemocnici následkům tonutí podlehla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám