Hlavní obsah

Tonoucí ženu oživili po dvaceti minutách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Až po dvaceti minutách se podařilo v sobotu odpoledne oživit tonoucí ženu, která se na řece Otavě u obce Štěkeň na Strakonicku v jižních Čechách převrátila s kanoí a skončila pod jezem.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dvě ženy jely na kánoi po řece Otavě, kdy před jezem na průjezd, tak zvanou šlajsnou, pravděpodobně najely bokem a poté se loď převrátila. Jedna z žen sama vyplavala, ale druhá zůstala pod jezem, kde se topila,“ uvedl v neděli mluvčí jihočeské krajské policie Milan Bajcura. „Díky přítomnosti dalších vodáků a jejich okamžité reakci se po pár minutách povedlo ženu dostat na břeh a zde začali provádět resuscitaci.

V té je následně vystřídala posádka zdravotnické záchranné služby a po více jak dvaceti minutách byla žena oživena,“ pokračoval mluvčí s tím, že záchranáři převezli ženu k dalšímu ošetření do nemocnice.

Policie upozornila, že v prodlouženému víkendu zamířilo na vodu značné množství osob, a proto je třeba dbát zvýšené pozornosti na bezpečnost. Vyzvala vodáky, aby nepodceňovali vodní živel a nepřeceňovali své schopnosti.

„Po předchozích deštích je vysoká hladina na všech sjízdných řekách a mnohdy pro středně zkušené vodáky se může průjezd jim známými sjezdy jezů změnit a poté hrozí ohrožení života a zdraví,“ dodal Bajcura.

Reklama

Související články

Na Vltavě už chystají vodáckou sezonu

Už v polovině května by mohla v ideálním případě začít vodácká sezona na české nejvytíženější řece Vltavě. Pro první vodáky budou nachystané půjčovny a kempy,...

Výběr článků

Načítám