Hlavní obsah

S moderátorem Sinaiem kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování studio ukončilo spolupráci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost GoOut oznámila v neděli ukončení spolupráce s moderátorem Ladislavem Sinaiem. Ten je znám hlavně svým podcastem o české raperské scéně. Důvodem ukončení spolupráce jsou informace, že Sinai měl údajně psát nevhodné zprávy mladým dívkám.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V nich jim měl bývalý moderátor Rádia 1, který byl v roce 2020 nominován na internetovou cenu Křišťálová lupa, nabízet různé sexuální praktiky včetně análního sexu.

„Poté, co jsme se dozvěděli o této neakceptovatelné situaci, dospěli jsme k závěru, že ve spolupráci nemůžeme pokračovat. Jako společnost jsme Ladislava Sinaie vyzvali, aby vyhledal odbornou pomoct a svůj problém řešil,“ řekl Právu Vojtěch Otevřel, zakladatel společností GoOut a HeroHero, kde Sinai svůj podcast nahrával.

Nabízel prý sex třináctiletým

Na sociálních sítích se v neděli objevily screenshoty konverzací, ve kterých Sinai údajně nabízí vhodné sexuální praktiky dívkám, z nichž některým mělo být kolem třinácti až šestnácti let. Konverzace ale zatím nebyly ověřeny.

Obvinění ze sexuálního napadení po 22 letech. Herec Trávníček to odmítá

Krimi

Sám Sinai na žádost Práva o vyjádření nereagoval. „Pravděpodobně jste viděli věci, co kolují po internetu. Některé věci jsou tam skutečné, ale většina je fake. Rozhodně všechny hovadiny o nezletilých jsou nesmysl. Cítím se na h**no, ale vyjádření samozřejmě dám, jen mi dejte nějaký čas,“ napsal Sinai na svých stránkách.

Otevřel dodal, že z předplatitelského serveru HeroHero moderátorův obsah mazat nebudou, jelikož je nezávadný a neporušuje smluvní podmínky. Nechávají na Sinaiových odběratelích, zda se moderátora rozhodnou nadále podporovat či nikoli. „V tuto chvíli s ním další spolupráci neplánujeme,“ řekl Otevřel.

Redakce Práva se spojila s ženou, kterou měl Sinai podle jejích slov obtěžovat ve svém bytě. Nelly (redakce zná její celou totožnost, ale respektuje její přání ji nezveřejnit) se se Sinaiem podle svých slov seznámila před třemi lety, kdy jí bylo 18 let. Poté, co s ním chvíli udržovala kontakt přes sociální sítě, se domluvili, že k němu před dům přijede na cigaretu, popsala. Kvůli chladnému zimnímu počasí ale přijala pozvání do bytu, uvedla.

Další svědectví v kauze Feri: Dal mi napít a probudila jsem se nahá, řekla dívka

Domácí

„Neměla jsem tam vůbec chodit, ale prostě mi to v ten moment nedošlo. Během pěti minut začal být dotěrný a vyjel po mně, i když jsem ho odstrčila a řekla ne. Zkusil to ještě několikrát, byl neodbytný,“ řekla pro Právo Nelly.

Dodala, že se v jeho přítomnosti necítila dobře a bála se, co by jí mohl udělat. Sám Sinai jí údajně řekl, že přece kvůli sexu za ním přijela, ačkoli v žádné předchozí konverzace se na intimním poměru nedomlouvali a ani jeho úmysl nenaznačovaly.

„Přestal ve chvíli, kdy jsem mu začala sprostě nadávat, a pak jsem rychle odešla. Nepochybuju, že kdybych neopustila jeho byt, tak to dopadne mnohem hůře,“ uvedla Nelly.

Afghánec, který v Karlových Varech pobodal ženu a jinou znásilnil, skončil ve vazbě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám